La festa del cinema en català s’allargarà durant tota la setmana, amb la projecció de 65 obres en les diferents categories a concurs.
L'Ajuntament, com a coorganitzador del festival, hi va ser present amb una important representació de la Corporació Municipal, amb l'alcalde Pere Virgili al capdavant. 

Ahir el Festival Internacional de Cinema en Català va aixecar el teló de la seva setzena edició. Els primers en trepitjar la catifa vermella d’enguany, poc abans de les set de la tarda, va ser l’elenc tècnic i artístic de la pel·lícula inaugural, Societat Negra, encapçalat pel seu director i productor, Ramon Térmens.

Pel photocall també van passar els membres de la Corporació Municipal: l’alcalde Pere Virgili i les regidores i regidors, Teresa Ferré, Rosana Dorantes, Manel González, Frederic Royuela, Laura Moya, Juan Pedro Labrador, Rafael Luna i Albert Martín.

L’acte, presentat per Sònia Camí, es va iniciar amb els codirectors del Festival, Cris Gambín i Toni Pinel, els quals van donar la benvinguda i van agrair al públic la seva assistència. “Comença la festa del cinema en català” -van cridar i van fer cridar a tota la platea.

Societat Negra és una producció de Segarra Films, Societat Oculta AIE i la participació de 3Cat que relata en clau de thriller com un confident de la policia i els seus dos col·legues del barri aconsegueixen robar els diners de la màfia xinesa de Barcelona.

Van pujar a l'escenari el director Ramon Térmens, l'escriptor Andreu Martín, el guionista i actor Daniel Faraldo, els actors Alberto Jo Lee, Marcos Zan i David Arribas, les actrius Chacha Huang, Montse Germán i Sana Yumii, el cap de direcció Albert Molins, la productora executiva Xènia Puiggrós i Oriol Sala-Patau en representacció de 3Cat. Els actors i actrius van manifestar la seva expectació i il·lusió pel fet de gaudir, per primer cop, del muntatge de la pel·lícula, i se'ls va poder escoltar riure en molts moments del llargmetratge. 

La projecció va acabar amb un col·loqui sobre el film, en què es va posar de manifest l'existència de les mafies xineses i llatines a la ciutat de Barcelona. “El repte de l'adaptació de la novel·la de l'Andreu Martín ha estat un repte majúscul pel que suposava convertir un text literari de més de 300 pàgines en un guió de 100 pàgines, a més de la transformació que suposava la supressió del personatge protagonista" -va desvetllar el director Ramon Térmens.

Per la seva banda, Andreu Martín va dir que un llibre és un missatge en clau que cada lector ha de desvetllar, i per tant, el que ha fet Ramon Térmens es fer la seva pròpia lectura. “Considero que els dos guionistes han fet un homenatge a la meva novel·la”. Cris Gambín, per la seva part, va posar en valor el treball interpretatiu de l'equip artístic i l'esforç d'alguns actors i actrius que han hagut de treballar en català sense saber parlar-lo.

El film forma part de la Selecció Oficial i, per tant, opta als premis del Jurat i del públic; premis que es desvetllaran durant la Gala de cloenda del dia 8.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta