La Platja Llarga

Tant si decidiu visitar Roda de Berà a l'estiu com a l'hivern, aquí sempre hi haurà una oferta d'oci permanent de la qual podreu gaudir. Així doncs, hi trobareu activitats per a tota una setmana, però si només teniu un dia, aquí us deixem un pla amb què fer a Roda de Berà en un dia.

Per començar, iniciarem el nostre recorregut des de la Platja Llarga. Allà podem deixar el cotxe davant del passeig marítim i recórrer la platja en direcció nord. Es tracta d'una platja d'interès especial pel seu ecosistema dunar. Si és estiu, podem aprofitar per prendre sol i banyar-nos-hi.


Cala la Torrota

A continuació, arribarem al Camí de Ronda, des d'on podrem gaudir d'unes espectaculars vistes al mar i de l'entorn natural que l'envolta. A l'esquerra trobarem l'Ermita de la Mare de Déu del segle XII.

Si porteu el gos, en una estona veureu una senyalització d'una platja per a gossos, la cala la Torrota.


Roc de Sant Gaietà

Un cop deixat enrere el Camí de Ronda, trobarem el Roc de Sant Gaietà, una petita i encantadora urbanització a l’estil dels pobles del mediterrani, situada entre la Platja Punta d'en Guineu i la Pallisseta. Ens endinsem en el Roc i hi podrem meravellar-nos amb els seus elements ornamentals i arquitectònics, els patis andalusos i àrabs, els seus jardins i, per descomptat, visitar el Museu de la Ràdio Luis del Olmo i l'Espai Jujol, tot al mateix museu. Si ja teniu gana, és un bon moment i el lloc ideal per gaudir del peix i del marisc que ofereixen els restaurants del Roc o bé prendre un gelat.


Oficina de Turisme al Port Esportiu

Si seguim el nostre camí cap a la platja de la Pallisseta trobarem l’entrada al Port Esportiu Berà, on a l'estiu hi trobareu oberta l'Oficina de Turisme on podreu demanar tota la informació que necessiteu sobre la zona i els voltants. També podreu gaudir de les activitats nàutiques o llogar una embarcació. I, si encara no heu dinat, aprofiteu per fer-ho en un dels restaurants que estan oberts tot l’any, amb unes espectaculars vistes al Port.


Capella Mas Carreras

Ara és moment d'agafar el cotxe i seguir amb el nostre camí cap la Capella Mas Carreras, on podrem admirar l'obra modernista de l'arquitecte Josep Maria Jujol. Per visitar-la, només heu de reservar la visita al Museu de la Ràdio.


Pedrera de l'Elies

En cotxe continuarem la nostra visita al nucli urbà de Roda de Berà, on a l’entorn del carrer més comercial, l’avinguda Sant Jordi, trobarem molts establiments comercials. També ens aproparem a la Pedrera de l’Elies, on podrem donar un tomb i contemplar els talls fets a aquesta antiga pedrera, d’on es creu que es va extreure la pedra per construir l'Arc de Berà. Durant tot l’any és un lloc natural perfecte per passejar en família, amb un mirador, i les nits de dissabte durant l'estiu és escenari del cicle de música l'Estiu a la Pedrera.


Mirador Pujol de la Morella

Tot seguit, podem fer una excursió al Cucurull, una torre de guaita del segle XI, o pujar caminant o en cotxe al Mirador del Pujol de la Morella, des del qual es pot apreciar el poble i el mar, a més de gaudir de la natura.


Església de Sant Bartomeu

Quan ja hàgim gaudit de les espectaculars vistes de Roda de Berà, baixarem fins al nucli antic del poble, on hi visitarem l'Església de Sant Bartomeu, i podrem sopar en un dels bars o restaurants del poble.


Arc de Berà

Finalment, no podem oblidar-nos de parar a l’N-340 i admirar l'Arc de Berà, un dels arcs honorífics millor conservats del món, Patrimoni de la Humanitat amb el conjunt de la Tarraco Romana des de l’any 2000.


Fins molt aviat!

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta