L’Ajuntament del municipi de Roda de Berà, conscient de l’impacte ambiental que sofreixen les seves platges degut a les activitats que hi tenen lloc i a l’ús públic d’aquestes, busca, en concordança amb la seva política ambiental, dirigir els seus esforços cap a una gestió ambiental per tal de conservar i mantenir els seu entorn natural per a les generacions futures.

És per aquest motiu que l’Ajuntament de Roda de Berà ha implantat un Sistema de Gestió Ambiental a les platges del municipi segons el Reglament europeu 1221/2009 (EMAS III) i la normativa ISO 14001.

El 19 de gener de 2007 l’Ajuntament va obtenir per part d’AENOR la certificació internacional ISO 14001 de Gestió Ambiental a les seves platges, la qual continua mantenint a través d’una auditoria que es realitza anualment.

No obstant això, l’Ajuntament ha volgut donar un pas més en quant a gestió ambiental de les platges aconseguint un nou guardó, l’EMAS. A través del certificat emès per AENOR, l’Ajuntament de Roda de Berà, el 23 de gener de 2009, va estar registrat amb el número ES-CAT-000286 al Sistema Comunitari de Gestió i Auditoria Ambiental (EMAS) per la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Compten amb les certificacions EMAS i ISO 14001:

  • Platja Llarga
  • Platja Costa Daurada
  • Platja de la Punta d'en Guineu
  • Platja de la Pallisseta
  • Passeig Marítim
  • Camí de Ronda

El fet d’haver aconseguit aquestes certificacions demostra el compromís de l’Ajuntament de Roda de Berà de millora contínua del comportament ambiental de les platges del municipi, de prevenció de la contaminació, de minimització de l’impacte ambiental de les activitats que es duen a terme a la platja i de compliment amb la legislació ambiental.

Cal recordar que l’EMAS és més estricte que la normativa ISO 14001. La diferència fonamental la trobem en que l’EMAS, a part dels requisits exigits per la ISO 14001, obliga a realitzar una Declaració Ambiental. Aquest és un document de caràcter públic que inclou informació sobre el comportament de les platges en matèria de medi ambient, constituint un instrument de comunicació i transmissió d’informació ambiental. A més, aquesta declaració cal validar-se per un verificador ambiental acreditat.

Política Ambiental de gestió de les platges de Roda de Berà.

Declaració Ambiental de les platges de Roda de Berà.

Fruit del procés d’implantació del sistema de gestió ambiental i, entenent que per a la Gestió Ambiental de les platges és necessària la col·laboració i les aportacions dels usuaris, volem rebre els vostres comentaris a través dels full de suggeriments:
Full de suggeriments.

Existeix un mecanisme de comunicació de platges obert a tota la ciutadania; a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. podeu fer totes les aportacions que cregueu oportunes (queixes, suggeriments, recomanacions per millorar, felicitacions,...).

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta