L’acte va servir per presentar l’edició 1, de la qual el termini per a participar ja és obert

Presentació de les propostes guanyadores de l'edició 0

Aquest dijous, en un acte públic celebrat a la plaça dels Pins, l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha donat a conèixer les propostes guanyadores fruit de les votacions dels rodencs i rodenques en l’edició 0 dels Pressupostos Participatius.

Les votacions van finalitzar el passat 3 de juny amb una participació de 310 persones, xifra que es valora positivament al tractar-se de la primera vegada que el municipi engega una iniciativa similar, encara que s’espera que en la propera edició –la 1- la participació es vegi incrementada.

De les 12 propostes presentades se’n podran realitzar un total de 4, tenint en compte que la partida pressupostària destinada és de 120.000 euros.

Els participants, de més a menys vots, han escollit el canvi d’il·luminació de diferents carrers del Nucli Urbà; la vorera aixecada i una barana ornamental sota el pont de l’N-340 a Masroig; una zona verda al carrer Rosa Sensat del Francaset; i lluminària i ampliació del magatzem de la Pedrera de l’Elies, a l’Eixample. Les 4 propostes guanyadores estan repartides per diferents barris del municipi, fet que ha valorat molt positivament l’alcalde.

Coia Poblet, tècnica del gabinet Ceres, empresa encarregada d’assessorar durant el procés participatiu, ha explicat que a partir d’aquest divendres 15 de juny es posa en marxa l’edició 1 dels Pressupostos Participatius, i les propostes seran contemplades a l’exercici de 2019.

En marxa l’edició 1 dels Pressupostos Participatius

L’edició 1 estarà formada per tres comissions: la política, la de seguiment i la tècnica.

Es podrà participar de dues formes, a través de les associacions de veïns, mitjançant una reunió oberta a tots els socis i consensuant un total de 5 propostes; o de forma individual, presentant un màxim de 2 propostes per persona. L’edat mínima per a participar és 16 anys.

Les propostes es podran lliurar a l’Ajuntament de Roda de Berà mitjançant un formulari específic de forma presencial o on line, i el termini de presentació de propostes finalitzarà el 31 de juliol.

Un cop s’hagin recollit totes les propostes, l’empresa gestora les farà arribar a la comissió tècnica per tal que es faci un càlcul econòmic aproximat i un informe de cada proposta presentada, per tal de determinar la seva viabilitat. La comissió tècnica, que en cap cas coneixerà la identitat de la persona i/o associació presentant, tindrà en compte tota una sèrie de criteris com la seva legalitat, que siguin sostenibles en el temps, que no suposin contractació de nou personal, que siguin inversions o que la competència sigui de l’Ajuntament, entre d’altres. No es tindrà en compte cap proposta que no vagi acompanyada de les dades identificatives i de contacte del proposant, ja que un cop realitzat l’informe de cada proposta, Ceres informarà a la persona presentant si la seva proposta és o no acceptada.

El següent pas serà fer públiques totes les propostes que han resultat escollides i obrir el procés de votació per part de la ciutadania, el qual s’estima que sigui a l’’octubre. Cada persona haurà de votar 3 propostes, dues que pertanyin a barris diferents i una que sigui d’interès del municipi en general. Hi podran votar, de forma presencial o on line, els majors de 16 anys empadronats a Roda de Berà.

Tota la informació es troba a la pàgina habilitada per a aquest procés: www.tudecideixesrdb.cat

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta