L’objectiu és la formació d’un grup representatiu de la zona que participi i sigui portaveu a les reunions del nou projecte de participació ciutadana engegat.

Mitjançant una circular, l’Ajuntament ha convocat a tots els veïns de la zona del Casc Urbà del municipi a una reunió informativa de la qual es pretén que surti un grup representatiu de veïns. La finalitat és poder comptar amb un grup de persones que pugui interactuar amb l’Ajuntament i participar a les reunions periòdiques que se celebren en el marc del projecte de participació ciutadana engegat pel Consistori ara fa unes setmanes, atès que actualment no existeix una associació de veïns.

La reunió tindrà lloc el proper dijous 17 de novembre, a les 20.15 hores, a l’Hotel d’Entitats.

El nou sistema de participació ciutadana

Des de l’inici de l’actual legislatura establir un sistema de participació ciutadana ha estat una prioritat per a l’equip de Govern, amb el qual es poguessin identificar les preocupacions, les necessitats i les aspiracions dels diferents agents, amb la finalitat d’incorporar-los a les línies de govern.

D’acord amb un calendari consensuat per tots els grups polítics, se celebren dues sessions setmanals des de mitjans del mes d’octubre, que compten amb l’assistència de l’alcalde Pere Virgili, d’un representant de l’equip de Govern, i un representant de l’oposició, el qual va estar seleccionat en cada cas en proporció als vots obtinguts a les passades eleccions municipals.

El primer pas és detectar la realitat existent en cadascuna de les zones del municipi mitjançant el contacte amb els veïns i escoltant les seves queixes i suggeriments. Seguidament s’efectuarà una valoració dels mecanismes jurídics que hi poden donar resposta, i s’establirà una reglamentació de caràcter general que reguli com ha de desenvolupar-se la participació ciutadana, i la implementació dels consells sectorials participatius.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta