El passat dijous i divendres, 3 i 4 de novembre, la Fira de Sabadell va acollir el primer Congrés Català de Pobresa Energètica. Les regidores de l’Ajuntament Teresa Ferré, responsable de l’àrea de Serveis Socials, i Encarna Ramírez, portaveu d’ICV-EUiA, van participar-hi en aquestes jornades, a les quals hi van assistir més de quatre-cents congressistes acreditats i vuitanta ponents per tal de fer front comú en la lluita contra la pobresa energètica.

El Congrés va estar organitzat pels ajuntaments de Sabadell, Barcelona i Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’associació Ecoserveis i la Taula del Tercer Sector. Va ser un espai de debat i reflexió entorn de la lluita contra la vulnerabilitat energètica i es convocà amb l’objectiu d’oferir solucions a problemes concrets. Va oferir diverses activitats de debat i reflexió paral·leles on es van abordar un total de divuit reptes i vuit dilemes mitjançant diverses taules rodones.

A Catalunya, la pobresa energètica ha crescut en els darrers anys i ja el 10,9% de les llars (645.000 persones) declaren que no poden mantenir l’habitatge a una temperatura adequada, una xifra que s’ha duplicat respecte a l’any 2008.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta