La nova cistella impositiva va ser aprovada ahir per unanimitat amb el suport de tots els grups polítics.

L’equip de Govern Municipal ha volgut alleugerir la càrrega fiscal dels ciutadans, motiu pel qual no només ha congelat la major part dels impostos i de les taxes per a l’exercici 2017, sinó que fins i tot inclouen la rebaixa d’algunes taxes i preus públics.

El Ple de l’Ajuntament, en una sessió extraordinària celebrada ahir a les dues de la tarda, va aprovar les noves ordenances i preus públics per unanimitat, amb el vot a favor de tots els membres de la Corporació. A més a més, durant les seves intervencions els portaveus dels grups municipals amb representació van felicitar al regidor d’Hisenda, Frederic Royuela, per la seva disposició i disponibilitat per aclarir-els-hi tots els dubtes.

Una de les rebaixes més significatives és la que pateix l’ordenança 10, de retirada de vehicles abandonats o estacionats abusivament a la via pública, per la qual es redueix la taxa per la retirada d’un vehicle amb la grua passant de 160 a 100 euros. La taxa de recollida d’escombraries es manté, tot i que es redueix en un 50% per als locals comercials sense activitat econòmica, i serà de 121 euros, en lloc dels 215,50 euros que es liquidaven actualment.

Una altra de les taxes que es veu reduïda en un 50% ha estat la número 8. Per demanar una llicència d’activitats per a l’obertura d’un nou negoci hi ha una taxa de gestió dels tràmits d’inspecció i control de l’activitat la qual actualment es situa en 500 euros. En les noves ordenances es rebaixarà fins els 250 euros, per tal d’incentivar l’autoocupació, l’emprenedoria i que nous negocis s’instal·lin a Roda de Berà.

Pel que fa a l’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires per part de bars i restaurants també es rebaixa i passa de 2,90 a 2,40 euros per metre quadrat al mes. En el cas dels períodes de més de sis mesos també es redueix de 2,36 a 2 euros per metre quadrat i mes. En el cas d’aquesta taxa s’elaborarà un padró anual d’establiments per la qual cosa s’efectuarà una liquidació anual fins que no es comuniqui la baixa, per facilitar als propietaris de restaurants i bars que no hagin de sol·licitar-la cada any.

Els restauradors rodencs que vulguin muntar una paradeta durant la Festa Major també patiran una rebaixa de la taxa corresponent. Així, els bars i restaurants que tinguin activitat econòmica al municipi es veuran beneficiats i la seva taxa suposarà la meitat respecte als negocis que provinguin de fora del municipi, per tal d’afavorir el comerç local.

En relació al transport públic, aquest serà un 7% més econòmic durant el proper exercici, atès que l’equip de Govern ha decidit rebaixar l’abonament de vint viatges, i a partir de l’1 de gener de 2017 costarà 15,45 euros, en lloc del 16,65 euros actuals.

Quan a la possibilitat de fraccionament i al calendari de pagament es manté igual, tres terminis per a l’IBI i quatre per a la recollida d’escombraries i per a l’aigua.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta