El passat 31 d'octubre l’associació republicana També Hi Som va realitzar una sortida conjunta amb les Monges Associació Cultural a alguns dels espais més significatius de la Batalla de l'Ebre.

La visita, guiada per a Assumpta Montellà, autora del llibre "115 dies a l'Ebre, el sacrifici de la lleva del biberó", es va iniciar a l'església vella de Corbera d'Ebre, lloc on l’escriptora va donar una detallada explicació dels darrers esdeveniments militars i humans ocorreguts en aquell lloc durant la Guerra Civil.

Tot seguit, les més de 30 persones desplaçades, s’aproparen al centre d'interpretació de la Batalla de l'Ebre a Corbera, anomenat "115 dies". A l'entrada, i a mode d'introducció, es va projectar un emotiu documental que, de primera mà a partir del testimoni d'algunes de les persones que ho varen viure, es va descriure el bombardeig que va arrasar el poble de Corbera. Seguidament, van resseguir els nombrosos plafons i espais tematitzats que situen al temps i espai de la batalla.

Després de dinar, els assistents van continuar visitant algunes de les trinxeres del veí poble de la Fatarella, les quals també reflecteixen la cruesa i duresa d'aquella guerra.

L’excursió va acabar amb la visita al memorial erigit a les Camposines, on tots els assistents van retre un petit homenatge als caiguts amb un minut de silenci.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta