A partir d’ara, les mares treballadores amb fills menors de 3 anys que els portin a la llar d’infants podran desgravar fins a 1.000 euros en la seva declaració de la Renda.

Les llars d’infants publiques o privades tenen fins el 15 de febrer per informar a Hisenda dels nens inscrits en els seus centres. Les mares, de moment, no hauran de fer res fins que no comenci la campanya de la Renda.

Las mares treballadores amb fills entre 0 i 3 anys podran comptar amb una nova deducció fiscal de fins a 1.000 euros anuals a l’IRPF per cada fill menor de 3 anys, sempre i quan tinguin despeses de llar d’infants o centres d’educació infantil autoritzats.

Per optar a aquest suplement, i exclusivament en relació als usuaris de la Llar d’infants els Petitons, l’Ajuntament tramitarà en breu el model 233 mitjançant el qual es posarà de manifest a l’Agència Tributària la informació sobre els menors i les despeses que donen dret a aquesta nova deducció per maternitat.  Posteriorment, es facilitarà als beneficiaris un certificat acreditatiu que les seves dades han estat incorporades a la declaració del model 233.

Igualment, i en relació als usuaris d’altres llars o escoles bressol, tots els centres autoritzats, públics o privats han de fer aquest tràmit.

En ser enguany el primer exercici, les llars d’infants comptaran amb 15 dies més i podran presentar la informació fins el 15 de febrer. A partir de l’any vinent hauran de fer-lo durant el mes de gener.

De moment les mares no hauran de fer res, fins que no comenci la campanya de la Renda, que enguany serà del 2 d’abril a l’1 de juliol.

La deducció es calcularà de forma proporcional al número de mesos que l’infant estigui inscrit a la llar d’infants, a l’import total de la despesa efectiva del centre, i les cotitzacions i quotes totals a la Seguretat Social.

 

 Requisits

 Els requisits per poder comptar amb aquesta deducció són:

- Que el pagament es faci en llar d’infants i centres d’educació infantil autoritzats.

- Que la mensualitat sigui en concepte de matrícula i inscripció, l’assistència en horari general o ampliat, i l’alimentació, sempre que s’hagi produït per mesos complets.

- Seran vàlids els imports pagats tant per la mare como per altre progenitor, adoptant o tutor legal.

- No es tindran en compte les quantitats abonades per l’empresa en la qual hi treballen la mare o el pare, ni les quantitats subvencionades satisfetes per la llar d’infants.

 

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta