Sota el lema ‘Tu decideixes com avança Roda de Berà!’, l’Ajuntament obre la convocatòria de l’edició 2 dels Pressupostos Participatius. L’objectiu de l’equip de Govern és seguir apostant per les polítiques de Govern Obert i continuar fent que els veïns i veïnes puguin decidir en què s’inverteix part del pressupost municipal. Per a aquesta edició s’hi destinarà una partida de 128.000 euros, 8.000 euros més que en edicions anteriors.

El proper 11 de setembre, dia de la Diada Nacional de Catalunya, tindrà lloc una sessió informativa de l’edició 2 dels Pressupostos Participatius per tal que la ciutadania conegui els detalls del procés i l’estat d’execució de les propostes guanyadores en edicions anteriors. L’acte públic tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda a la recent remodelada plaça dels Pins.

A partir d’aquí s’obrirà el procés d’aportació de propostes, que s’allargarà fins el 13 d’octubre. Hi pot participar qualsevol persona presentant dues propostes que siguin clares, concretes i pensant en l’interès global de Roda de Berà. Alguns dels criteris són que les propostes no superin la quantitat econòmica fixada per al procés, que siguin legals, viables tècnicament, sostenibles en el temps, que siguin inversions –per tant, no de serveis ni millores en els serveis-, i que siguin de competència de l’Ajuntament.

Durant el mes d’octubre es convocaran 5 sessions de reflexió on la ciutadania podrà determinar, d’entre totes les presentades, quines són les més prioritàries, i les escollides passaran a la fase següent. Aquestes propostes seran validades per una comissió tècnica municipal, qui també en calcularà el cost aproximat.

Al mes de desembre tindrà lloc el procés de votació de les propostes finalistes. Podrà votar qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Roda de Berà, i es podrà votar presencialment -en format paper-, o bé online. S’hauran de votar 3 propostes, 1 d’elles referent a l’àmbit general del municipi, i les altres 2 que siguin concretes de barris diferents.

Durant el mes de gener es donaran a conèixer les propostes guanyadores, les quals s’executaran amb el pressupost de 2020, un cop aquest estigui aprovat pel Ple.

Els Pressupostos Participatius, com a eina democràtica oberta i directa, es van posar en marxa per primer cop a Roda de Berà l’any passat, el 2018, en dues edicions diferents: la 0 i la 1. Les propostes escollides per la ciutadania i ja realitzades –fruit de l’edició 0- són el canvi d’il·luminació de diferents carrers del Nucli Urbà, la zona verda al carrer Rosa Sensat del Francaset i la lluminària i ampliació del magatzem de la Pedrera de l’Elies, a l’Eixample. Altra proposta escollida és la vorera aixecada i una barana ornamental sota el pont de l’N-340 a Masroig i l’obra s’iniciarà a partir del 16 de setembre.

En l’edició 1 els ciutadans van votar un banc corregut al passeig marítim de Costa Daurada, el projecte està tramitat i a l’espera de permisos de Costes; un circuit educatiu infantil i una nova zona verda, tot al costat del PIJ. En aquest cas es van unificar els dos projectes i actualment el projecte resultant està en fase d’aprovació. I, finalment, la ciutadania va escollir un gimnàs a l’aire lliure a l’avinguda Fèlix Martorell, el qual està adjudicat i s’instal·larà properament.

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, fa un bon balanç dels resultats obtinguts en les edicions anteriors, tenint en compte que al municipi mai s’havien dut a terme processos d’aquest tipus. Alhora, fa una crida a la participació, animant a la ciutadania a aportar bones idees que siguin en benefici del municipi i, per tant, de totes les rodenques i els rodencs. Les actuacions fetes fins ara, fruit de la decisió dels participants, són a diferents barris, fet que cal valorar molt positivament.

Per tal de facilitar el procés i donar el màxim d’informació i transparència possible, l’Ajuntament ha habilitat la pàgina web www.tudecideixesrdb.cat.

www.tudecideixesrdb.cat

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta