Ahir, 11 de setembre, dins dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, va tenir lloc una sessió informativa de l’edició 2 dels Pressupostos Participatius a la plaça dels Pins on Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà, i Frederic Royuela, regidor de Governació, Medi Ambient, Turisme i Transparència, van traslladar a la ciutadania els detalls del procés i l’estat d’execució de les propostes guanyadores en edicions anteriors.

L'edició 0 es va composar per les propostes aportades per les associacions de veïns, va comptar amb una partida pressupostària de 120.000 euros, es van realitzar 12 propostes i van ser elegides 4. El canvi d'il·luminació del nucli urbà per fanals més eficients s'ha realitzat gairebé al complet, l'inici d'obra de la vorera aixecada que creua per sota la N-340 a l'urbanització Masroig serà el proper dilluns 16 de setembre, la via verda del carrer Rosa Sensat d'El Francaset s'ha realitzat el primer tram, i a la Pedrera de l'Elies s'ha construit el magatzem/vestidor i s'han instal·lat 3 dels 5 fanals que hi havia previst. El bany i els dos fanals restants s'instal·laran properament.

En l'edició 1, hi havia prevista una partida de 128.000 euros, es van realitzar 115 propostes per part dels veïns, de les quals van ser validades 32 i amb 633 vots en van ser escollides 4. El banc corregut del passeig marítim de la platja Costa Daurada té fet el pressupost i la memòria valorada però està pendent del permís de Costes, el projecte del circuit educatiu infantil al terreny del costat del PIJ s'ha unificat amb el de la zona verda de la mateixa ubicació i probablement es portarà per la seva aprovació a finals de setembre, i el gimnàs a l'aire lliure a l'avinguda Fèlix Martorell s'instal·larà al mes d'octubre.

Avui, 12 de setembre, s'ha obert el procés d’aportació de propostes per l'edició 2, que s’allargarà fins el 13 d’octubre. Hi pot participar qualsevol persona presentant dues propostes que siguin clares, concretes i pensant en l’interès global de Roda de Berà. Alguns dels criteris són que les propostes no superin la quantitat econòmica fixada per al procés, que siguin legals, viables tècnicament, sostenibles en el temps, que siguin inversions –per tant, no de serveis ni millores en els serveis-, i que siguin de competència de l’Ajuntament.

Durant el mes d’octubre es convocaran 5 sessions de reflexió on la ciutadania podrà determinar, d’entre totes les presentades, quines són les més prioritàries, i les escollides passaran a la fase següent. Aquestes propostes seran validades per una comissió tècnica municipal, qui també en calcularà el cost aproximat.

Al mes de desembre tindrà lloc el procés de votació de les propostes finalistes. Podrà votar qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Roda de Berà, i es podrà votar presencialment -en format paper-, o bé online. S’hauran de votar 3 propostes, 1 d’elles referent a l’àmbit general del municipi, i les altres 2 que siguin concretes de barris diferents.

Durant el mes de gener es donaran a conèixer les propostes guanyadores, les quals s’executaran amb el pressupost de 2020, un cop aquest estigui aprovat pel Ple.

Per tal de facilitar el procés i donar el màxim d’informació i transparència possible, l’Ajuntament ha habilitat la pàgina web www.tudecideixesrdb.cat.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta