El passat diumenge, 13 d’octubre, va finalitzar el termini per presentar les propostes de l’edició 2 dels Pressupostos Participatius, on l’Ajuntament de Roda de Berà hi destinarà una partida aproximada de 128.000 euros.

Comparat amb l’edició passada, en aquesta edició ha crescut considerablement la participació dels ciutadans i ciutadanes, recollint un total de 198 propostes aportades de 107 persones, mentre que en l’edició 1 se’n van recollir 115.

L’alcalde, Pere Virgili, valora molt positivament l’increment de participació, doncs l’objectiu és que els veïns i veïnes decideixin de manera transparent i col·laborativa en què s’inverteix una part dels pressupostos municipals.

En aquesta fase del procés dels Pressupostos Participatius, qualsevol persona podia fer dues propostes que fossin concretes, clares i concises. La majoria de persones van optar per fer-ho telemàticament, a través de la pàgina web creada expressament per a aquesta finalitat: www.tudecideixesrdb.cat, recollint un total de 124 propostes. La resta va optar per presentar-les en format paper.

A partir d’ara, la següent fase consistirà en estudiar totes les propostes rebudes i comprovar si compleixen les bases establertes.

Un cop s’hagi fet la tria de totes les propostes vàlides, es convocaran reunions amb la ciutadania per tal de debatre amb l’objectiu d’establir quines són les prioritàries. A partir d’aquí, els tècnics validaran les propostes prioritzades i calcularan el cost aproximat de cadascuna d’elles.

Al mes de desembre s’obrirà el procés de votació -online i en format paper- on podran votar les persones majors de 16 anys i empadronades a Roda de Berà. S’hauran de votar tres propostes: dues de barris diferents i una que sigui d’interès general pel municipi.

Al mes de gener es faran públiques les propostes guanyadores, les quals s’executaran amb el pressupost de 2020, un cop s’hagi aprovat pel ple.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta