El programa va incloure actes divendres i diumenge.

L’Ajuntament, a través de la regidoria de la Dona, va preparar un programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

La lectura del manifest institucional va ser el passat divendres, a les dotze del migdia, a la plaça de l’Ajuntament, amb la presència de l’alcalde Pere Virgili i les regidores Rosana Dorantes i Teresa Ferré. La lectura va ser a càrrec de Núria Pujol, en representació de l’Associació de Dones Kom-tu.

El mateix divendres més d’una cinquantena de dones es van reunir a partir de les dues de la tarda al restaurant Mas de Nin per gaudir d’un dina de germanor, organitzat per l’Associació de Dones Kom-tu. Seguidament Toni Fontcuberta de “Clima i creixement” va conduir una divertida sessió de risoteràpia per a totes elles.

A partir de les sis de la tarda la Biblioteca Joan Martorell i Coca va acollir la inauguració de l’exposició de l’artista Isabel Jover “Dones artistes oblidades per la història”. A través de la mostra, amb deu obres fetes amb pintura acrílica i a l’oli, Jover homenatja a les dones artistes de diferents èpoques que injustament han estat oblidades pels historiadors tot i la qualitat de les seves obres. Les peces van ser pintades entre els anys 2015 i 2017, i cadascuna d’elles va acompanyada de les dades biogràfiques històriques. La mostra es pot visitar a la Biblioteca fins el 27 de març.

Ahir, Dia Internacional de la Dona, els actes van continuar amb una caminada popular pel terme municipal, amb la col·laboració del grup excursionista de Les Monges Associació Cultural. Una vintena de participants van recórrer cinc quilòmetres en tan sols una hora i mitja, i l’itinerari els va portar des del casc antic fins el peu del minador de la Morella, passant pel torrent del Setró. Després van pujar fins el Cucurull i van baixar per les basses per tornar, finalment, a la zona dels Llimoners. Tots els participants van rebre una bossa commemorativa d’aquesta jornada.

L’últim dels actes va ser ahir a partir de dos quarts de set de la tarda, amb la projecció al Casino Municipal de “Torre-Romeu. Una història de lluita i solidaritat”. Va ser presentat per la regidora de la Dona, Rosana Dorantes, acompanyada per Cristina Gambín, sotsdirectora del FIC-CAT, i va comptar amb la presència de tres membres de l’equip directiu del documental, José Hernández, Domingo Mena i Luis Sánchez.

El documental de Santiago Fletcher, que es va presentar a la passada edició del FIC-CAT, repassa la història d’aquest barri de Sabadell des del seu naixement, a través, sobretot, de la mirada d’aquelles dones lluitadores que van formar part important de la seva història social, cultural i política.

La cita va comptar amb l’assistència de l’alcalde Pere Virgili; de la regidora de Cultura, Teresa Ferré; del regidor Rafael Luna; i de l’ex-regidora Encarna Ramírez, qui també va ser regidora de l’Ajuntament de Sabadell i intervé al documental.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta