La vetllada poètica va comptar amb la participació del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Joan Martí Pla i Pla.

Demà, 21 de març, es commemora el Dia Mundial de la Poesia, adoptat per la UNESCO des de l’any 1999. L’objectiu d’aquesta jornada és donar suport a la diversitat lingüística a través de l’expressió poètica i fomentar la visibilització d’aquelles llengües que estan en perill de desaparèixer.

A Roda de Berà cada any la regidoria de Cultura assoleix aquests objectius amb escreix, i és que la vetllada poètica organitzada ahir a la tarda per la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca va aconseguir reunir lectors en llengües tan diverses com l’àrab, el búlgar, el polonès, l’anglès, el portuguès, el francès, el xinès, el rus, el filipí, el romanès, l’italià, l’occità i fins i tot en esperanto o en quítxua.

Aquest any tan atípic les mesures contra la Covid-19 van traslladar l’acte al Casino Municipal per poder assegurar el compliment de totes elles, i demostrar un cop més que la cultura és segura.

Un total de quaranta-sis voluntaris i voluntàries de totes les edats van participar en la lectura. Aquest any el poema escollit per la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, amb la col·laboració de les diferents entitats d’arreu del territori, va ser “No em despulleu” de Felícia Fuster, de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement.

La regidora de Cultura, Teresa Ferré, va ser l’encarregada d’obrir l’acte amb el poema guanyador del passat Concurs de Poesia de la Festa Major, “Qui ens ho havia de dir”, d’Esmeralda Bonan. Seguidament va intervenir Joan Martí Pla i Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès, amb la lectura de la versió original del poema de Felícia Fuster. Els assistents van poder escoltar “No em despulleu” en totes les llengües abans esmentades, així com obres d’autors com Joana Raspall, Lorenzo Stechetti, Jorge Luis Borges, Miquel Martí i Pol o Mario Benedetti, entre molts altres, com també obres originals escrites per ells mateixos o per membres de la seva família.

Va ser Rosana Dorantes, regidora de la Dona, l’encarregada de tancar la vetllada, amb la lectura en castellà del poema de Felícia Fuster.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta