En concret, dues làmpades de sostre, una creu i dos canelobres de la Capella de Mas Carreras.

Ahir al vespre es va inaugurar al Museu Nacional d’Art de Catalunya l’exposició ‘Gaudí’, acte que va comptar amb la presència de l’alcalde Pere Virgili en representació de l’Ajuntament.

Vint anys després de la celebració de l’Any Gaudí, el MNAC, conjuntament amb els Musées d’Orsay et de l’Orangerie de París, afronten una revisió crítica de l’obra de l’arquitecte amb una exposició de gran format que reuneix més de 650 objectes arquitectònics, de disseny i mobiliari, obres d’art, documents, plànols i fotografies. Entre els elements, els organitzadors han volgut incloure peces de l’arquitecte Josep Maria Jujol, qui fou estret col·laborador d’Antoni Gaudí.

Per aquest motiu, ambdues institucions van fer la sol·licitud a l’Ajuntament d’algunes de les obres de Jujol que consten a l’inventari del consistori en condició de préstec temporal. En concret són dues làmpades de sostre, una creu i dos canelobres de la Capella de Mas Carreras. La mostra al MNAC es podrà visitar fins al 6 de març de 2022, i viatjarà fins a París de l’11 d’abril al 17 de juliol de 2022.

En total són 74 les institucions i col·leccions tant nacionals com internacionals que han col·laborat prestant obres per a aquesta exposició.

L'exposició

S’exposen per primer cop important novetats i peces durant anys oblidades, com el moble rebedor del pis principal de la Casa Milà, que va ser desmuntat als anys 60 i les seves peces es van dispersar; el bust de la Font d’Hèrcules dels jardins del Palau de Pedralbes; les fotografies del parc Güell que van formar part de l’exposició de París al 1910 i que no s’han tornat a exposar, o un dels tapissos realitzats per Jujol per encàrrec de Gaudí per als Jocs Florals de 1907, entre moltes altres.

La mostra descobreix un Gaudí d’una gran complexitat, que capta com cap altre artista les necessitats de la societat en la qual hi viu, un temps de canvis radicals, i produeix les imatges més potents, que perduren fins als nostres dies.

Està comissariada per Juan José Lahuerta, arquitecte, director de la Càtedra Gaudí de la Universitat Politècnica de Catalunya i professor d’Història de l’Art i d’Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta