Els agents van aconseguir que en 94 ocasions els ocupes no assolissin el seu objectiu.

Entre els mesos de gener i desembre del passat any, la Policia Local de Roda de Berà va rebre un total de 130 avisos en què es requeria la seva presència per una possible ocupació il·legal d’un habitatge. D’ells, en 94 ocasions els agents van aconseguir evitar que l’ocupació finalment es dugués a terme, és a dir, en un 72% dels casos la presència policial va fer que els ocupes no assolissin els seus objectius.

Quant a la resta, en 36 ocasions, degut a les circumstàncies i d’acord a la legislació vigent, la Policia Local no va poder intervenir amb el desallotjament de l’habitatge. En aquests casos, un cop identificats els ocupants de l’habitatge i el titular de la propietat, es va donar compte al Jutjat de Guàrdia del Vendrell. “Dediquem molts esforços per eradicar la problemàtica de les ocupacions il·legals i a abordar possibles solucions per a les situacions que generen conflictes de convivència en el nostre poble, però hi ha casos en què la llei no ens ha permès arribar més enllà i finalitzar amb el desallotjament de l’habitatge”, assegura Antonio Gómez, cap de la Policia Local.

Mesures de l’Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat al febrer de 2020 una moció per la seguretat pública. Entre els acords més importants es demanava a l'Administració General de l'Estat i la Generalitat de Catalunya mitjans materials, econòmics i personals per a resoldre la situació de necessitat residencial real per a qui ho necessiti, però al mateix temps s'instava a una modificació legislativa urgent per a dotar d'instruments i procediments eficaços a l'administració local que poguessin evitar les ocupacions de presumptes delinqüents.

Arran de la moció es va creure important redactar un protocol d'actuació en cas que es detectés una nova ocupació, amb accions preventives per a aturar futures ocupacions; i es va formalitzar una taula de treball interdisciplinària que analitza els nous empadronaments, les ocupacions i valora les possibles situacions reals d'exclusió social.

En l'actualitat l'Ajuntament es persona com a perjudicat en els procediments penals per ocupacions al nostre municipi i promou procediments contenciosos administratius contra qui, ocupant il·legalment un habitatge, es connecta al subministrament elèctric o de gas generant perill i inseguretat a la resta de veïns i veïnes.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta