Per conèixer de primera mà com funcionen. 

Aquest matí l’alcalde Pere Virgili i el regidor de Serveis Municipals, Manel González, han iniciat un pla de visites a les plantes que s’encarreguen del tractament i la gestió dels residus municipals.

En primer lloc han visitat la planta de tractament de residus voluminosos de Sorigué, a Torredembarra, on hi van a parar les andròmines i els voluminosos que recull la brigada municipal a través del servei de recollida porta a porta. Només de Roda de Berà, l’any passat van fer el triatge i el tractament de 270 tones d’aquests tipus de residus.

Hi han estat acompanyats per Lourdes Fernández, responsable de la planta, i pel treballador Pau Morera, els qui han anat explicant com realitzen els diferents processos.

Seguidament han visitat la planta de tractament de la fracció rebuig (contenidor gris) de l’empresa pública Sirusa i la Mancomunitat per a la gestió integral de residus urbans, al polígon Riu Clar de Tarragona. Allà, acompanyats pel seu gerent, Armengol Grau, han fet un recorregut per les instal·lacions. Amb 31 anys d’història, la planta té una capacitat d’incineració de 450 tones diàries. De cada 100 tones de brossa en resulten 3 de cendra, que són transportades fins a l’abocador de residus perillosos de Castellolí.

Amb la visita han pogut comprovar en primera persona la impressionant xifra de residus que es generen diàriament. Segons ha assegurat Grau “cal disminuir les tones que van a incineració, és molt important perquè el cost ambiental i econòmic és molt elevat”. Només s’aconseguirà amb la conscienciació de la societat, reduint la quantitat de brossa que acaba al contenidor gris i aplicant la regla de les 3Rs: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

Les properes visites seran el divendres 18 de febrer, a la planta de tractament de la fracció orgànica, a Botarell, i a la planta de tractament d'envasos, a Constantí.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta