El curtmetratge es va gravar a Roda de Berà abans de la pandèmia amb la participació d’alguns comerciants.

El proper 12 de març, a partir de les set de la tarda, el Casino Municipal acollirà l’estrena del curtmetratge ‘Latir Amargo’, l’òpera prima de la bonastrenca Yolanda Belvis, rodat a Roda de Berà. “Porto Roda al cor i per l’estima que tinc al poble i a la seva gent vaig voler rodar-lo aquí i, en acabar, poder fer la presentació a Roda de Berà com a agraïment a totes les persones que m’han ajudat a fer possible aquest projecte”, assegura Yolanda qui, a més de dirigir-lo, és també una de les actrius principals, la guionista i productora del curtmetratge.

L’esdeveniment estarà presentat per la periodista Sònia Camí i amenitzat pel músic Albert Recasens. En finalitzar la projecció els assistents podran participar en un col·loqui sobre els temes que tracta el curt, el qual segons la seva directora “és un curtmetratge social inspirat en fets reals, però per saber més tothom haurà de venir a l’estrena”, diu Belvis.

La cinta ha comptat amb la col·laboració i la participació de comerciants i restauradors de Roda de Berà “sense el patrocini i l’ajuda de tots ells i el seu equip no hauria estat possible”, aferma la directora, qui també ha comptat amb la col·laboració desinteressada dels tots els membres de l’equip tècnic i dels actors i actrius participants. Entre ells trobem l’actor principal, el bonastrenc David Crivillé, qui estudia segon d’ESO a l’Institut Roda de Berà, o secundaris com Jaqueline Crivillé, qui també va estudiar al mateix centre, o el rodenc Melchor Crivillé, ajudant de producció, però sobretot gràcies al que considera la seva mà dreta, Aniez Atlas, productor de Clapperbeat Pictures.

El curtmetratge té dues versions originals, en català i en castellà, ‘Batec Amarg’ i ‘Latir Amargo’. La directora no va voler fer un simple doblatge, sinó que va rodar en català i després va tornar a gravar en castellà totes les escenes on hi havia diàlegs.

Quant a la projecció, “ens presentarem a tots els festivals possibles en que hi puguem participar. Estem inscrits a diferents plataformes per a festivals de cinema, per arribar a tot el món”, assegura Yolanda. Un d’ells serà la 14a edició Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, amb ‘Batec Amarg’ per al qual la directora espera que el curtmetratge sigui escollit per formar part de la selecció oficial.

Entre els patrocinadors més importants trobem la Farmàcia Roda de Berà, el càmping Park Platja Barà i l’Ajuntament de Roda de Berà.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta