S’ha impulsat una campanya d’ajuda humanitària per enviar medicaments, productes bàsics i roba d’abric a Ucraïna.

Ahir a la tarda més d’una cinquantena de rodencs i rodenques es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament, convocats pel consistori, per demanar el final de la guerra contra Ucraïna i com a mostra de suport amb el poble ucraïnès. Molt especialment, com va assegurar l’alcalde Pere Virgili, amb els ucraïnesos i ucraïneses empadronats a Roda de Berà, un total de dotze, i amb tots aquells que també hi resideixen, i tenen familiars i amics al seu país d’origen.

L’Ajuntament s’adheria així al municipalisme català, la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis, les quals havien promogut la manifestació de la ciutadania de tots els municipis de Catalunya davant dels seus ajuntaments com a mostra de rebuig de l’atac rus a Ucraïna.

Abans de llegir la declaració institucional aprovada el passat dijous pel Ple de l’Ajuntament, amb el suport de tots els grups municipals, l’Alcalde va fer una reflexió sobre la maldat i les injustícies que es cometen “vivim en un món on el més fort és el que té més armes, en un món on la paraula no és el remei per resoldre els conflictes sinó que ho és la guerra”, va dir, “la societat està malalta, ens centrem en temes que són realment innecessaris i tenim davant nostre problemes greus que podrien arribar a afectar-nos directament d’un moment a l’altre”, i va acabar amb un “No a la guerra, sí a la pau”, que tots els presents van aplaudir.

Finalment tots els presents van guardar un minut de silenci.

Ajuda humanitària

L’Ajuntament amb l’associació de voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà han impulsat una campanya d’ajuda humanitària per recollir medicines i productes d’higiene bàsics i d’alimentació de llarga caducitat, així com roba d’abric de totes les edats, per tal de fer-los arribar als ucraïnesos i ucraïneses.
Tothom que hi vulgui col·laborar ho podrà fer a partir de demà i fins al 13 de març, adreçant-se a la seu de Protecció Civil de Roda de Berà, al carrer Joan Carles I, 19 (al costat de la Policia Local), de dilluns a divendres, de 9 a 13h i de 16 a 18h; els dissabtes de 9 a 13h, i els diumenges de 9 a 12h.

L’ajuda arribarà a Ucraïna gràcies a la Coordinadora Operativa d’A.V. de Protecció Civil de Catalunya en col·laboració amb el Consolat General d’Ucraïna a Barcelona.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta