S’han iniciat els primers treballs del projecte, amb el qual es desmuntaran les actuals 33 torres elèctriques, i s’instal·laran 26 de noves en un nou traçat, paral·lel a l’autopista AP-7.

A finals d’octubre de 2022 es van donar els primer passos del projecte de la variant de la línia elèctrica 110 kV SE Tarragona-SE la Geltrú i SE Altafulla-SE Garraf, per a traslladar les torres d’alta tensió fora de les zones poblades. En aquell moment, es van reunir a l’Ajuntament representants tècnics de la Generalitat de Catalunya i d’E-Distribución Redes Digitales amb els propietaris afectats per a realitzar l’aixecament de les actes prèvies a l’ocupació de les finques per on discorreria el nou traçat de les torres elèctriques al terme municipal de Roda de Berà.

No hi havia hagut cap més moviment; fins ara, quan s’han iniciat els primers treballs, amb el moviment de terres, en una zona propera a la Deixalleria i a l’AP-7. Per fi, la demanda històrica de l’Ajuntament i de tants veïns i veïnes serà aviat una realitat.

Actualment, un total de 33 torres creuen els municipis de Roda de Berà i de Creixell, des del límit amb El Vendrell i fins a la urbanització Poblamar, de la Pobla de Montornès. Travessen zones residencials, a Roda de Berà els barris de Les Torres i de Berà Mar, motiu pel qual l’objectiu principal del projecte es allunyar-les el màxim possible dels habitatges.

El nou traçat, de 6,4 quilòmetres, necessitarà 26 noves torres, 20 d’elles al terme municipal rodenc, més modernes i estretes que les anteriors, i discorrerà quasi paral·lel a l’autopista AP-7.

El projecte d’E-Distribución té un cost de 2 milions d’euros. L’avantprojecte inicial va ser redactat fa 10 anys, al 2014, i ha estat modificat en diverses ocasions, convertint-se en el projecte actual, el qual compta amb informes favorables de diferents departaments de l’Estat i de la Generalitat.

Trasllat de les torres elèctriques

 

Trasllat de les torres elèctriques

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta