Ha estat organitzada per la Policia Local de Roda de Berà amb la participació de tots els cossos policials i d’emergència.
L’alumnat, de les escoles Salvador Espriu i El Cucurull, han pogut conèixer la important tasca que realitzen així com la tecnologia i els vehicles que utilitzen en el seu dia a dia.

Ahir i avui durant tot el matí, el parc d’educació viària s’ha omplert d’escolars per participar en la 4a Trobada de Cossos d’Emergència, organitzada per la Policia Local de Roda de Berà.

Hi han participat 400 alumnes, de 1r a 6è de primària, de les escoles Salvador Espriu, ahir, i El Cucurull, aquest matí, en una cita que se celebra de forma quinquennal i que s’emmarca en el projecte d’educació viària que el cos policial rodenc duu a terme cada any en ambdós centres escolars.

Els nois i noies han pogut conèixer de primera mà com treballen els cossos policials i d’emergència, i han descobert quines són les tasques que realitza cadascun d’ells, així com la importància del treball en equip i coordinat que duen a terme.

Des de l’anterior trobada, celebrada al maig de 2019, han canviat moltes coses i els nois i noies han pogut descobrir com ha avançat en els darrers anys la tecnologia que utilitzen els cossos policials durant els seus operatius, com ara el dron de la unitat Pegaso de la Guàrdia Civil. A banda d’aquesta unitat, aquest cos hi ha participat amb el Seprona, la patrulla fiscal, i el grup cinològic, amb dos gossos ensinistrats per a detectar substàncies estupefaents i explosius, amb els quals han realitzat, ahir i avui, dues exhibicions que van deixar els petits bocabadats.

Però el que més els ha agradat, sens dubte, ha estat poder pujar als diferents vehicles policials i fer sonar les sirenes, dels Mossos d’Esquadra, els qui també han portat en Tonet, un ninot inflable molt simpàtic; de la Policia Local, amb dues motos, un cotxe i la furgoneta d’atestats, així com el material que utilitzen als dispositius i controls rutinaris; de la Policia Nacional; o dels Agents Rurals. El cos de Bombers també hi ha estat present, amb el seu camió i el material que empren, i han mostrat quina indumentària duen per protegir-se del foc. També els han donat instruccions per a prevenir un incendi i com hi haurien d’actuar.

Per la seva part, el Servei Català de Trànsit ha promogut la mobilitat segura i sostenible, amb diverses sessions sobre mesures preventives per anar amb la bicicleta o bé en la pràctica de diferents activitats.

Els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil de Roda de Berà hi han participat amb dues gosses de la seva unitat canina, amb les qui avui han fet també una exhibició davant els petits, i el material que utilitzen en els operatius en els quals hi participen.

Tots els participants han rebut de regal una samarreta commemorativa de la trobada, gràcies al patrocini de la Farmàcia Roda de Berà i de la immobiliària  SG Real State. La Policia Local també ha comptat amb la col·laboració de McDonald’s Roda de Berà.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta