La projecció de Beach House, Premi del Públic al FIC-CAT 2023, acomiadarà el cicle cultural.
Un dels plats forts serà el tribut als Hombres G, el 10 d’agost.

La regidoria de Cultura, encapçalada per Teresa Ferré, torna a engegar un any més, i ja en van nou, l’Estiu a la Pedrera amb un programa molt potent, format per un acte previ, vuit concerts de molta qualitat i una projecció cinematogràfica. Tots els esdeveniments es desenvoluparan a la pedrera romana de l’Elies, els dissabtes a partir de les deu de la nit.

L’excepció serà l’acte previ, que tindrà lloc el 22 de juny, a les sis de la tarda. Serà un esdeveniment per a les famílies ja que l’espectacle està protagonitzat per infants i joves de diferents països d’Europa. El Festival Internacional d’art juvenil i infantil “Nou vent Tarragona”, s’havia celebrat els deu anys anteriors al Vendrell, i enguany l’emblemàtic espai de la Pedrera de l’Elies els acollirà perquè puguin mostrar el seus talents i la cultura dels seus països d’origen.

El programa oficial de la novena edició s’iniciarà el 29 de juny, com és habitual, amb la Coral Verge de Berà, una de les entitats culturals rodenques amb més trajectòria i més estimades del municipi.

El grup vallenc Fenya Rai! farà cantar i ballar al públic el 6 de juliol amb temes del cançoner popular versionades de forma canalla i fresca. Presentaran el seu segon treball, Plaça Major, una barreja de ritmes que proporcionen un ampli ventall de sonoritats. El grup, format per David Tudela, Jaume Martínez, Jordi Jubany i Roger Montalà, ja va actuar a l’escenari de l’Estiu a la Pedrera ara fa dos anys, amb gran èxit.

El 13 de juliol, serà el torn d’Ernesto González & Land Cover Band (Via Itàlia). Aquest, serà un concert que farà gaudir al públic amb les millors cançons italianes dels anys 80, interpretades per González amb els Land Cover Band.

El grup de gòspel-funk Live Choir arribarà el 20 de juliol, amb el blues, el soul i el funk afroamericà com a l’esquelet de la seva experiència musical. El grup, format per dotze integrants, beuen de les fonts dels autors de gòspel moderns més candents de l’escena musical mundial.

La cantautora barcelonina Anna Colom actuarà el 27 de juliol. Tot i la seva joventut, aquesta compositora i arranjadora té una llarga trajectòria professional en teatres i tablaos de Catalunya, Madrid i Andalusia, així com d’altres països, com ara, Nova Zelanda, EEUU, Xina o Mèxic. També va treballar amb la Rosalia com a corista durant la gira El Mal Querer.

El cuplet català Les Betzuca presentarà el 3 d’agost un espectacle en format de quartet, un concert que recrearà un ambient càlid i molt proper que transportarà al públic als anys 20 del segle passat.

Un dels plats forts arribarà el 10 d’agost amb el tribut a Hombres G. “Voy a pasármelo bien” és tot una declaracions d’intencions, ja que el grup presentarà un espectacular show on es podrà gaudir dels grans èxits dels anys 80 de la mítica banda musical de pop rock.

El 17 d’agost, l’òpera envairà la pedrera de l’Elies amb l’espectacle Opera fantasy, inspirat en les més conegudes àries d’òpera i cançons de la lírica més actual. Amb una posada en escena molt dinàmica, la veu serà la gran protagonista de la nit.

Finalment, els codirectors del FIC-CAT, Cris Gambín i Toni Pinel, han seleccionat el film Beach House per a la projecció del 31 d’agost, la qual cada any tanca l’edició de l’Estiu a la Pedrera. La cinta, dirigida per Hèctor Hernández Vicens i protagonitzada per Albert Carbó, Francesc Colomer i Martí Atance, va aconseguir el Premi del Públic al FIC-CAT 2023 i ha conreat nombrosos èxits.

A més a més, com és habitual, després de cada cita els assistents podran gaudir d’un tast de vins i caves gentilesa dels cellers col·laboradors, Cellers Avgvstvs Forvm, Adernats, Jané Ventura i Vins Padró.

Descarrega la programació en pdf aquí.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta