L’alcalde Pere Virgili va participar a la mesa de concertació per concretar els projectes que s’impulsaran amb el nou model de col·laboració de la Diputació amb els ens locals.
L’import atorgat a Roda de Berà és de 985.948,57 euros per als anys 2024-27.

L’Ajuntament de Roda de Berà i la Diputació de Tarragona han planificat les actuacions i projectes municipals que formaran part del Pla ImpulsDipta, el nou model de cooperació econòmica i assistencial amb els ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. L’alcalde Pere Virgili va participar a la mesa de concertació, celebrada recentment a l’edifici Síntesi de la Diputació a Tarragona, durant la qual s’han abordat conjuntament les futures inversions, els programes i les assistències que el pla inclourà, així com la seva planificació, a proposta de l’equip de Govern.

A partir d’aquesta anàlisi s’ha establert un document bàsic de planificació definitiva, que es concretarà en un conveni de concertació que se signarà properament. En destaquen les següents actuacions: l’adquisició d’un immoble per a ser destinar a estacionament al nucli urbà davant l’increment del parc de vehicles; l’adquisició de nous vehicles sostenibles per incrementar la flota de vehicles zero emissions; la supressió de barreres arquitectòniques; i per a obres de millora i renovació de la xarxa de distribució d’aigua.

El Pla ImpulsDipta de la Diputació de Tarragona pretén ser un revulsiu per a la gestió, l’organització i l’economia dels diferents municipis. En aquest sentit, es tracta d’un model que s’adapta al cicle inversor de cada ajuntament, i està pensat per utilitzar i rendibilitzar al màxim les quantitats que s’atorgaran a cadascun. D’altra banda, amb aquest sistema se simplificarà fins a un 75% la tramitació administrativa dels ajuntaments amb la Diputació de Tarragona.

El pressupost total del Pla ImpulsDipta per a tots els municipis de la demarcació ascendeix a 147M€ per a aquest mandat, dels quals es destinen 985.948,57 euros per a Roda de Berà. Aquest, dota els municipis de recursos econòmics que permetin tirar endavant projectes o actuacions rellevants per al municipi, però també estableix àmbits d’actuació obligatoris, considerats estratègics per a la demarcació en el seu conjunt. D’aquesta manera, cada municipi ha de destinar, almenys, el 5% dels recursos que li hagin estat atorgats a través del pla a actuacions en matèria de cultura i interès ciutadà, el 10% a salut pública (aigua, piscines, plagues...) i el 15% a actuacions per a la transició ecològica (eficiència energètica, residus, prevenció d’incendis...).

El Pla Impuls Dipta regulador de la cooperació de la Diputació de Tarragona amb els ens locals mitjançant concertació estableix com a principis bàsics l’autonomia local, la flexibilitat territorial, el treball en xarxa, la sostenibilitat, la gestió eficient, el bon govern, la concertació i la suma d’esforços i recursos per assolir objectius comuns.

Roda de Berà i la Diputació de Tarragona acorden la planificació de les actuacions del Pla ImpulsDipta per a aquest mandat

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta