Oriol Ferré i Alicia Domingo es van imposar en la distància llarga i, Franco Romanini i la rodenca Nathalie Bassols, en la curta.

Ahir, a la Platja Llarga de Roda de Berà va tenir lloc el 4t Campionat de Catalunya Aqua Beach Trail i la 1a Copa Catalana Aqua Beach Trail Roda de Berà, un esport que combina dues disciplines esportives: el trail i la marxa aquàtica.

Els més de 50 participants varen escollir entre dos circuits; el curt, de 4000 metres; i el llarg, de 8.150 metres. Aproximadament la meitat dels recorreguts els va completar a peu, pel camí de ronda, i l’altre meitat fent marxa aquàtica, dins de l’aigua.

El cronograma de l’esdeveniment va començar a les 7:15 del matí amb la recepció i lliurament de dorsals, sota un cel de núvols però amb bones temperatures. L’estat del mar, les onades i un terreny marí inestable van ser els grans protagonistes de la jornada.

En la modalitat de 8.1k, la lluita pels tres llocs del podi va ser molt ajustada en la categoria masculina i es va decidir en els últims 300 metres de cursa, a la sortida de l’aigua, on Oriol Ferré, del Club Excursionista Aritjol, va ser el més ràpid completant el recorregut amb un temps d’1 hora 19 minuts i 24 segons. Javier Vázquez, del Club Exc. Madteam, i Antonio Torrejón, de l’Unió Exc. Sabadell, van completar el podi a només 2 i 5 segons del líder. En la categoria femenina, la primera posició va estar molt disputada entre l’Alícia Domingo, del Club Excursionista Aritjol, i la Walia Caler, de l’Assoc. Marxa Aquàtica Baix Gaià, dues habituals als podis. Finalment, la victòria va ser per Domingo amb un temps d’1:28:46. Montse Conesa, del Club Exc. Madteam, va completar el podi.

A la cursa de 4.000 metres, Franco Romanini, un jove corredor del Sabadell, es va imposar a la categoria masculina amb un temps de 40:23. Illan Tomàs i Franc Gallardo van completar el podi en una emocionant entrada a l’esprint, amb només 7 segons de diferència entre el segon i el tercer lloc. A la categoria femenina, Nathalie Bassols de l’Associació Marxa Aquàtica Baix Gaià va demostrar la seva destresa en creuar la línia de meta en 43 minuts. Berta Montaner, també de l’Associació Marxa Aquàtica Baix Gaià, es va assegurar el segon lloc i Isabel Suter, va completar el podi en tercer lloc. Isabel Suter és la mare de l’Nathalie Bassols, així que mare i filla, rodenques, van compartir podi.

L’organització de les proves va ser a càrrec de l'associació Marxa Aquàtica Baix Gaià conjuntament amb la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i amb la col·laboració de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Roda de Berà.

Imatges: FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya).

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta