Jordi Romeu i Sabina Martínez, als 3.000 m; i Nil Mata i Marta Rubio, als 1.500 m, van ser els nedadors més ràpids.

El passat diumenge 7 de juliol, la platja de la Punta d'en Guineu de Roda de Berà va acollir la 10a edició de la Swim Roc, una prova de natació en aigües obertes que va comptar amb la participació de més de 250 nedadors i nedadores.

Més de 160 participants van completar el circuit curt, de 1.500 metres; una cinquantena van completar el llarg, de 3.000 metres; i 34 infants, d’entre 9 i 14 anys, van completar la distància de 400 metres. A les 9 del matí es va donar el tret de sortida de la distància curta i 10 minuts més tard a la llarga.

Jordi Romeu, del CN Vilafranca va ser el més ràpid en completar el circuit de 3k creuant la meta amb un temps de 38 minuts i 56 segons. Aleix Blanes, del mateix club, i George Savescu, del Jerez Natación Master, el van acompanyar al podi. La noia més ràpida va ser Sabina Martínez, del CN Aquamasters, amb un temps de 42:08. Estela Montero, d’Encamp, i Marta Mirón, del CE Mediterrani, van arribar en 2a i 3a posició.

Nil Mata, del CN Vilafranca, va ser el més ràpid en completar el recorregut d’1,5k amb un temps de 20:39. Va ser un final molt ajustat ja que el van seguir Martí Cullell, del Swimfaster Salt, i Alejandro Gómez, del TRI Calafell, a només 6 i 9 segons del líder. Marta Rubio, del CN Tárraco va ser la primera noia completant el recorregut en 21:43. Olimpia Bujosa, del CN Reus Ploms, i Marta Garcia, de Sabadell, també van pujar al podi.

A les 10:45 va donar inici la categoria infantil amb la participació de 34 nedadors i nedadores que van completar el recorregut de 400 metres. El més ràpid va ser Aran Jorge, del Club Cleser, arribant en 5 minuts i 36 segons. Va ser un final ajustat amb Martí González, del CN Vilafranca, i Iker Ortega, del CN Terrassa, que van entrar a 3 i 5 segons del primer. A només 9 segons va arribar Carla Cuesta, del CN Salou, seguida de Júlia Salvà, del CN Vilafranca, i de Laia Gilabert, del CN Salou.

En acabar les proves, va tenir lloc el lliurament dels trofeus. La Swim Roc és una prova organitzada per la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Roda de Berà amb la coordinació de Fun Sports.