L’oli contamina. Si el separem, deixem de contaminar.
Si llencem l’oli per l’aigüera...
- Podem provocar embussos i males olors a les canonades de casa nostra.
- Encareix i dificulta la depuració de les aigües residuals urbanes.
- Contamina l’aigua dels rius, del mar i dels aqüífers, afectant negativament els ecosistemes naturals.
- Perdem l’oportunitat de convertir-lo en un recurs.
Quins beneficis té separar l’oli de cuina?
Si separem correctament l’oli de cuina usat, contribuïm a...
- Reduir la contaminació de l’aigua.
- Reciclar l’oli, produint biodièsel, productes de cosmètica i sabons.
- Disminuir la producció de CO2 i, per tant, evitar el canvi climàtic.
- Valoritzar un residu contaminant, l’oli, i convertir-lo en energia neta i renovable.
La recollida de l’oli domèstic usat en 3 passos
Reutilitza un envàs
Reutilitza una ampolla de plàstic buida d’aigua o refresc, col·loca-hi l’embut i guarda el tap en el compartiment especial que hi ha a l’embut.
Guarda l’oli usat
Quan l’oli estigui fred, aboca el contingut de la paella a l’ampolla amb l’ajuda de l’embut. També hi pots abocar l’oli de les llaunes de conserva.
Diposita’l al contenidor
Quan l’ampolla estigui plena, desmunta l’embut, tapa-la i diposita-la a un dels contenidors específics de recollida.
Sobretot! És important que l’ampolla estigui ben tapada.
Gràcies al teu esforç, l’oli es transformarà en biodièsel.
Material per facilitar-ne la recollida
Si encara no disposeu de l’embut gratuït, el podeu passar a recollir a l’Ajuntament de Roda de Berà, de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00h.
Punts de recollida a Roda de Berà
- Ajuntament de Roda de Berà (c. Joan Carles I, 15. Planta baixa).
- Deixalleria (Camí de l’Avenar, s/n).
Des de juliol de 2022 disposem de 6 nous contenidors:
- Pl. Doctor Pujol.
- C/ Roure.
- C/ Josep Carner.
- C/ Rosalia de Castro.
- C/ Enric Borràs.
- C/ Sínia.