canlenfrdeitrues

L'Ajuntament

Carta oberta de l'Alcalde a la ciutadania de Roda de Berà.

Al final de tota legislatura és habitual fer arribar als ciutadans una memòria de gestió que descrigui les millores o canvis produïts durant quatre anys en serveis, obres i de qualsevol política pública que hagi beneficiat als ciutadans. Des de novembre de l'any passat el gabinet de comunicació d'aquest ajuntament ha estat treballant amb les diferents regidories per a elaborar aquesta memòria.

La data prevista de la seva publicació, tant en paper com en suport digital, era pel mes de febrer. La llei Orgànica del Règim Electoral permet la realització d'aquest treball sempre que no coincideixi la seva publicació en període electoral. Període que estava calculat iniciar la primera setmana d'abril per la convocatòria de les eleccions municipals del pròxim mes de maig.

A causa de la imprevisible i sorprenent convocatòria de les Eleccions Generals pel President del Govern per al pròxim mes d'abril, el període electoral es va avançar al dia 5 de març. Davant la situació de 2 convocatòries electorals, gairebé coincidents en el temps, s'han creat dubtes jurídics en interpretar que és el que els partits polítics i els diferents governs poden fer o no fer durant aquest període.

Fins ara, la edició de qualsevol publicació feta abans de la convocatòria d'eleccions, que fes al·lusió als treballs o resultats de gestió de les diferents administracions, no incomplien la normativa. Davant les diferents casuístiques produïdes en molts ajuntaments, amb diferent ideologia política, per les publicacions editades o per actes convocats, s'ha creat dubtes en interpretar l'article 50 de la LOREG, interpretació que fins i tot ha confós a la pròpia Vicepresidenta del Govern Central, doctora en Dret Constitucional.

Davant tal situació s’ha demanat a la Junta Electoral de Zona que aclareixi la situació sobre les publicacions editades amb anterioritat a qualsevol període electoral. La resposta ha estat rapida i sorprenent. Segons les seves instruccions s’hauran de retirar de les dependències municipals les publicacions que facin al·lusions a la gestió municipal, i s'ha de despenjar de la web municipal la seva edició digital. Edició que s'ha compartit per centenars de visitants de la web i que està en diferents xarxes socials i en pàgines personals de molts ciutadans.

Han passat 34 anys des de la publicació de la llei, els temps, la societat i els mitjans de comunicació han canviat, potser hauríem de plantejar-nos canviar la llei i no posar portes al camp, o reixes als nous mitjans de comunicació, cosa que resulta gairebé impossible tant com potser oblidar el que heu llegit abans del 5 de març.

Atentament,

L’ Alcalde. Pere Virgili Domínguez.

Descarrega la carta en pdf

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.