El calendari s’allargarà durant tot l’any amb un total de 8 cursos i 329 hores de formació.

Per segon any, estaran subvencionats en la seva totalitat pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya i impartits per Femarec a l’Escola d’Adults i a l’Hotel d’Entitats.

El període de matriculació s’iniciarà el 26 de febrer.

L’Ajuntament de Roda de Berà va posar en marxa al 2017 un projecte de cursos de formació continuada per aturats i treballadors en actiu. Amb la voluntat de continuar fomentant l’ocupació i la formació per millorar la qualificació professional dels treballadors, així com per ajudar a ampliar la formació de les persones que actualment busquen feina, l’equip de Govern va decidir donar continuïtat al projecte.  

L’any passat 102 persones es van inscriure a un o a varis dels cursos que es van oferir al programa, i amb aquests bons resultats obtinguts, el consistori posarà en marxa, de nou de la mà de Femarec, un total de 8 cursos i 329 hores de formació -85 més que al 2017-, subvencionats al 100% pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya. El calendari, amb les dates d’inici de cada curs, no s’ha tancat encara, tot depenent de la demanda i el perfil de les persones que vulguin inscriure’s.

Tots ells estan adreçats a treballadors en actiu i autònoms, tot i que a quatre dels cursos ofertats hi podran accedir tant persones desocupades com en actiu. Aquests seran, ‘operació de carretons frontal, retràctil i apilador’, la teoria del qual s’impartirà a l’Escola d’Adults i la pràctica a Vila-seca, amb una durada de 24 hores; el curs de ‘manipulador de productes fitosanitaris’, en nivell bàsic, de 25 hores, i en nivell qualificat de 60 hores. Pel que fa a la resta, els destinats només a treballadors i autònoms, trobem dos cursos d’atenció al client del petit comerç, el primer en llengua francesa i un altre en anglès, ambdós de 30 hores de durada; i dos cursos per millorar les habilitats interpersonals o directives, “mindfulnes”, de 30 hores, amb l’objectiu de dotar de les tècniques necessàries per gestionar els canvis, les crisis i els desafiaments del dia a dia i optimitzar la presa de decisions; i un altre sobre “neurolideratge”, també de 30 hores.

Finalment, el curs més complet del programa, quant a temari i durada, un total de 100 hores, serà el de gestió comptable, el qual inclourà una part teòrica de 60 hores, i una altra més pràctica sobre comptabilitat informatitzada, de 40 hores. En aquest cas la formació està destinada a persones en actiu i desocupades.

El període de matriculació s’iniciarà a l’Escola d’Adults el 26 de febrer. La documentació necessària en el cas dels treballadors en actiu serà la capçalera de la nòmina o bé el rebut conforme s’està al dia de la quota d’autònoms. Les persones desocupades hauran de presentar el Document d'Alta i Renovació de la Demanda d'Ocupació (DARDO) i el número de la Seguretat Social, i en ambdós casos una fotocòpia del DNI.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta