Marc Granell ha estat l’autor escollit enguany per escriure “La poesia”, obra central de la diada, traduïda a trenta llengües diferents.

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada, la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística i de diverses entitats públiques i privades, impulsa cada any la celebració d’una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials i a través de les xarxes arreu dels territoris de parla catalana.

En el marc d’aquesta edició es va escollir el poeta valencià Marc Granell per escriure “La poesia”, peça central del Dia Mundial de la Poesia, traduïda en aquesta ocasió a una trentena d’idiomes.

La Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca porta uns anys adherint-s’hi organitzant una lectura multitudinària de poemes, a càrrec de voluntaris i veïns i veïnes del poble, la qual va tenir lloc ahir a la tarda, a partir de les sis, amb la presència d’un gran nombre de persones de totes les edats i diferents nacionalitats.  

Després de la presentació de Sònia Camí, la primera en llegir “La poesia” de Granell va ser la regidora Teresa Ferré, en aquest cas en castellà. La van seguir prop d’una vintena de nens i nenes del Centre Obert Municipal amb poemes escrits per ells mateixos, i una trentena de voluntaris que van llegir una diversitat de poemes escollits per ells mateixos així com l’obra de Marc Granell en quítxua, ucraïnès, anglès, àrab, francès, gallec, italià, llatí, neerlandès, polac, occità, alemany, rus, i, finalment, en català, a càrrec de l’alcalde Pere Virgili, qui també va recitar “Venim del nord, venim del sud”, de Lluís Llach.

 Dia Mundial de la Poesia 2018
 Dia Mundial de la Poesia 2018
 Dia Mundial de la Poesia 2018
 Dia Mundial de la Poesia 2018
 Dia Mundial de la Poesia 2018
 Dia Mundial de la Poesia 2018
 Dia Mundial de la Poesia 2018
 

Podeu visualitzar i descarregar totes les fotografies aquí.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta