La cita es va incloure dins del programa d’actes del Tricentenari de l’Ermita de la Mare de Déu de Berà.

Dansaires de diferents punts de les nostres contrades es van donar cita ahir, dilluns de Pasqua, per gaudir plegats de la 29a edició del tradicional Aplec de Sardanes, organitzat cada any pel Grup Sardanista amb la col·laboració de l’Ajuntament.

El temps va perdonar i les bones temperatures van acompanyar a les desenes de participants, vinguts des de Reus, Valls, el Pla de Santa Maria, els Pallaresos, Sabadell, Manresa, Igualada, El Vendrell, la Nou de Gaià, Tarragona, Serrateix (El Berguedà), o la Palma de Cervelló, entre d’altres.

L’escenari, l’ermita de Berà, és sens dubte un dels paratges més bells on se celebren els tradicionals aplecs de la zona, una trobada que segons les fonts històriques es remunta a l’últim terç del segle XIX. 

La cita es va iniciar a dos quarts d’onze del matí amb l’ofici solemne en honor a la Mare de Déu de Berà, enguany més especial que en d’altres edicions, atès que l’Ermita commemora el Tricentenari de la col·locació de la primera pedra. I, per a l’ocasió, el grup de Puntaires va presentar la rosa commemorativa del Tricentenari, elaborada amb punta de coixí per les artistes Pilar de la Muñoza, Florita Nieto, Ana Hidalgo, Maria Mestre, Carmen Ortín, Ángeles Chacón, Fani Parés, Assumpció Parés, Tuni Biosca, i la col·laboració de Fani Caballé, Josepa Batalla, Loli Ruf i Sílvia Tacca. A mà i amb molta cura i dedicació el grup havia preparat 110 roses, i totes elles es van vendre en menys de mitja hora, a excepció d’una molt especial que havien preparat per a la Mare de Déu de Berà.    

Seguidament, es va donar inici a l’aplec, amb dues de les millors cobles del país, Marinada i Ciutat de Cornellà, les quals es van anar alternant per interpretar una trentena de peces en total, quinze de set tirades al matí, i altres set al programa de la tarda.

Com ja és tradició, entre les sardanes es van incloure dues peces interpretades per ambdues cobles alhora, en primer lloc “El Josep de l’Ermita”, estrenada durant la commemoració del 25è aniversari de l’entitat sardanista, i dedicada a un dels socis més antics, en Josep Martorell; i per altra banda “L’Aplec de l’ermita de Berà”, amb la qual es va donar per finalitzada la trobada.

 

Concurs de pintura ràpida

La regidoria de Cultura, dins del programa d’actes de commemoració del Tricentenari de l’Ermita de Berà, va posar en marxa un concurs de pintura ràpida en el marc de l’Aplec del dilluns de Pasqua.

Va comptar amb la participació de dos artistes, en Xavier Cols, veí del Vendrell, i l’Emily Wilson, de Bonastre, els qui es van inspirar en l’Ermita per elaborar, allà mateix, les seves obres. Finalment, el jurat va decidir que la pintura d’Emily mereixia el primer premi, i la de Xavier Cols, el segon.   

Ja fora de concurs, demà dimecres, membres de l’associació Luz de Luna presentaran una exposició amb pintures inspirades també en el temple tricentenari. Serà a l’Hotel d’Entitats a partir de les vuit del vespre. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres fins el 4 de maig.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta