El mal temps va donar ahir una treva, i el sol i les altes temperatures van esdevenir uns dels protagonistes de la setzena edició dels Tres Tombs de Roda de Berà.

La festa es va iniciar a les nou del matí, com cada any, a les pistes Nou Roda, amb un esmorzar típic de la pagesia catalana amb pa, vi, botifarra, cansalada, arengada, carn i fruits secs, del qual es van repartir prop de 200.

Passats els dos quarts de dotze, tots els participants es van preparar a l’avinguda Fèlix Martorell per donar inici als tres tombs pels principals carrers del nucli urbà, enguany amb un recorregut ampliat.

El grup Julivert anava obrint el pas de la comitiva amb les seves cançons, seguits de ben a prop pel carretó que portava la imatge de Sant Antoni Abat, un antic trill de cilindres propietat de Jesús Martínez, president de l’entitat organitzadora, i pels joves abanderats, portadors del pendó amb la bandera dels Tres Tombs. A continuació van desfilar la resta de participants, un total de divuit carros, de pagès, carruatges de passeig i d’arriers, trenta cavalls, sis ponis i dos rucs, vinguts des del Catllar, Torredembarra, Mont-roig del Camp, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell, Sant Cugat del Vallès, Tarragona acompanyant als participants de Roda de Berà. Entre ells, van passejar tres alumnes de la nova Hípica la Sínia, acompanyades dels instructors, els qui van prometre que el proper any tornarien, amb una major representació. 

Van passejar a bon ritme fins arribar a la plaça de l’Ajuntament on els hi estaven esperant l’alcalde Pere Virgili, les regidores Isabel Mondéjar i Teresa Ferré, i el regidor José Ibort, per lliurar-les-hi una ampolla de vi commemorativa de la jornada.

Tres Tombs 2018
Tres Tombs 2018
Tres Tombs 2018
Tres Tombs 2018
Tres Tombs 2018

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta