Ahir dimarts, 8 de maig, es va donar a conèixer el llistat definitiu de les platges i els ports guardonats amb la Bandera Blava 2018. Les platges Llarga i Costa Daurada de Roda de Berà han tornat a renovar aquest important guardó i la Bandera Blava tornarà a onejar aquest estiu a ambdues.

Les platges catalanes han obtingut aquest any 101 Banderes Blaves, sis més que al 2017. Per demarcacions, Tarragona és la que més distincions té, amb un total de 43 platges i ports amb Bandera Blava, seguida per Barcelona, 30, i Girona, 28. La Costa Daurada és, a més, la zona del litoral de Catalunya amb més distincions de qualitat, per sobre de la Costa Brava, 28, i de la Costa Central, amb 30.

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l'atenció a persones amb discapacitat, i l'oferta complementària i educativa, entre altres.

La Bandera Blava s’ha convertit en el símbol més reconegut i recognoscible pels milions d’usuaris de platges i ports en prop de mig centenar de països, així com un estàndar mundial de ecoqualitat turística.

Bandera Blava

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta