Els actors Oriol Grau i Miranda Gas presentaran la gala de cloenda

L’Hotel d’Entitats de Roda de Berà ha acollit avui la presentació de l’onzena edició del FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català, que tindrà lloc del 4 al 10 de juny a Roda de Berà. Antonio Barrero, director del FIC-CAT, ha explicat les novetats d’aquesta edició i ha desvetllat el nom de les persones que conduiran la gala de cloenda: els actors Oriol Grau i Miranda Gas.

Barrero ha explicat que aquesta edició superarà totes les anteriors, i que el FIC-CAT és el festival de referència als països catalans. En total hi ha 57 produccions a concurs entre totes les modalitats contemplades. A més, fins el moment, 41 persones s’han inscrit a la categoria Jove 48 Hores. Per tant, es calcula que finalment es podran visionar unes 85 produccions, 12 d’elles estrenes, durant el festival. Barrero ha afirmat que “el bo i millor del cinema català, i el poc que es fa, es podrà veure a Roda de Berà durant el FIC-CAT”. També ha lamentat la situació crítica que viu el cinema, la manca de diners per a fer grans produccions a casa nostra fa que la majoria hagi de marxar a l’estranger.

El director ha explicat totes les activitats previstes: l’espai Pantalla Sitges, amb la projecció de 3 curtmetratges que han passat pel Festival de Sitges; 2 premis honorífics, un a la Mostra MICE i l’altre al director Marc Recha; Petons de Cine pel FIC-CAT, una divertida activitat que tindrà lloc durant el cap de setmana; trobada professional de professorat de centres educatius, per fomentar la creació audiovisual a les aules; taula rodona organitzada per Pro- Docs sobre documental i territori i vermut-tertúlia sobre localitzacions, eix vertebrador de l’onzena edició. A Catalunya se celebren 120 festivals de cinema anualment, però el FIC-CAT és l’únic que té com a característica que l’obra ha de ser en llengua catalana.

Tal com ha explicat Barrero, el FIC-CAT és possible gràcies a la subvenció de l’Ajuntament de Roda de Berà. Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Pere Virgili, el qual ha assistit acompanyat per la regidora de Cultura, Teresa Ferré, ha reiterat el recolzament del consistori al FIC-CAT, i ha agraït que tot i haver rebut ofertes d’altres municipis més grans, el Festival se segueixi fent a Roda de Berà, on va néixer.

El FIC-CAT s’inaugurarà el 4 de juny a les 10 de la nit amb l’estrena absoluta “Cançó per a tu”, coproduïda per TVC i Galápagos Media. Fèlix Herzog, un dels tres protagonistes de l’obra, ha comentat que la pel·lícula està en fase de postproducció i que tot just sortirà del “forn” per arribar al FIC-CAT.

A la presentació també hi ha assistit el músic tarragoní Joan Reig, qui forma part del Jurat de la Selecció Oficial des de la primera edició. En aquest sentit, el músic ha fet al·lusió al seu càrrec “vitalici”, i ha reconegut que ha après molt de cinema arran de la seva implicación amb el Festival. Reig, junt a Sergi Esteve, interpretarà un parell de peces de la Nova Cançó tot just abans de la presentació de “Cançó per a tu”.

Totes les projeccions i activitats seran d’entrada lliure, només caldrà invitació per a la gala de cloenda. La invitació es podrà adquirir –de forma gratuïta- a la plataforma Ticketea.

 Roda de premsa 11è FIC-CAT

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta