Per celebrar la 20a Trobada de Puntaires de Roda de Berà, diumenge al matí un total de 127 puntaires de totes les edats es van donar cita a la plaça dels Pins per participar-hi, arribades des de diferents racons de tot el país. I entre totes elles un home, en Joan Azcutia, de Vilanova i la Geltrú, qui porta 5 anys fent punta de coixí sota la batuta de la seva dona, Leonor González.

Van venir des de Viladecans, Barcelona, Cervelló, Vilanova i la Geltrú, Rodonyà, Coma-ruga, Cubelles, Olèrdola, El Vendrell i, com no podia ser d’altra forma, de Roda de Berà, membres de l’associació de dones Kom-tu.

Passades les dotze del matí Joana Badia, rapsoda altafullenca, directora de teatre, professora d’art dramàtic i dinamitzadora cultural, va interpretar el poema La Puntaire, de Manuel Ribot i Serra (1882), acompanyada per les autoritats locals, l’alcalde Pere Virgili, les regidores Teresa Ferré, Isabel Mondéjar, Cèlia Treserres i Encarna Ramírez, i el regidor José Ibort.

La regidora de Cultura, Teresa Ferré, presidenta també del Grup Sardanista de Roda de Berà, va voler fer un petit homenatge a les puntaires que van participar en la commemoració del Tricentenari de l’Ermita de Berà elaborant una rosa amb punta de coixí. Per aquest motiu a totes elles, un total de tretze, se’ls va fer lliurament d’un diploma i d’una planta. 

En finalitzar, es va lliurar a cada puntaire una bossa amb l’obsequi commemoratiu d’aquesta edició, un pot d’ametlles garrapinyades.

Trobada de Puntaires
Trobada de Puntaires
Trobada de Puntaires
Trobada de Puntaires
Trobada de Puntaires
Trobada de Puntaires

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta