S’ha tancat amb 930 vots i la participació de 310 persones.

 Les propostes guanyadores es desvetllaran en un acte públic el 14 de juny, a les 19.30 hores, a la plaça dels Pins.


 Recompte de vots

Durant aquest matí treballadores de l’Ajuntament, acompanyades per l’alcalde Pere Virgili, i les regidores Isabel Mondéjar, Teresa Ferré i Cèlia Treserres, han efectuat el recompte de vots presencials recollits durant les dues setmanes que s’ha allargat el període de votació. En total 435 vots, 145 butlletes, que se sumen als recollits en la votació telemàtica, mitjançant la pàgina www.tudecideixesrdb.cat, un total de 495 vots de 165 persones. Una suma, 930 vots en total, que esdevé un resultat positiu tenint en compte que aquest procés participatiu era un concepte nou per als rodencs i rodenques.

Dels vots obtinguts per a cadascuna de les propostes sortiran escollides les guanyadores, un número que dependrà dels imports de cadascuna d’elles. Per aquest motiu el número de projectes que hagin sortit escollits podrà variar entre quatre o cinc, atès que la suma no podrà superar els 120.000 euros destinats a aquesta edició. Tanmateix, les propostes guanyadores seran secretes fins que siguin desvetllades per l’Alcalde durant l’acte públic que tindrà lloc el 14 de juny, a les 19.30 hores, a la plaça dels Pins.

Durant la cita, l’Alcalde també donarà les claus per continuar participant en l’edició 1 del procés, en la que, ara sí, tots els majors de 16 anys, empadronats o no, podran fer les seves pròpies propostes. Una comissió tècnica municipal serà l’encarregada de validar totes les idees presentades i calcularà el cost aproximat de cadascuna d’elles. Serà en aquest moment quan els rodencs i rodenques podran tornar a votar per decidir en quines s’hi invertirà una part del pressupost municipal de 2019.

Les propostes, per tal que siguin viables, hauran de complir amb els criteris establerts al protocol de participació, com per exemple, que siguin legals, tècnicament viables, que no suposin noves contractacions per a l’Ajuntament, que facin referència a inversions i no a treballs de manteniment ni a millores en el serveis actuals, que siguin competència de l’Ajuntament, que no superin la quantitat fixada per al procés, o que siguin sostenibles en el temps, entre d’altres criteris que poden ser consultats detalladament a la plana web dels pressupostos participatius.

El període de presentació de propostes s’iniciarà el 15 de juny i s’allargarà fins el 31 de juliol. Les aportacions es podran realitzar a través de dues possibles vies. Les propostes de millora per a cadascun dels barris s’hauran de fer a través de les sessions que cada entitat veïnal organitzarà per recollir les idees dels seus veïns. Per altra banda, cada persona podrà presentar a l’Ajuntament dues propostes de millora global, mitjançant un formulari editat per a l’ocasió.

 
 Recompte de vots
 Recompte de vots
 Recompte de vots

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta