El Teatre del Casino Municipal de Roda de Berà es va tornar a vestir amb les millors gales per acollir durant set dies i set nits el bo i millor del nostre cinema.

Inauguració FIC-CAT

A dos quarts de 10 va tenir lloc la inauguració de l'exposició Scounting in Catalonia, un recull fotogràfic fet a partir dels arxius de diversos localitzadors catalans. El projecte, fruit de la col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de Turisme, vol donar a conèixer i posar en valor la feina dels localitzadors d’espais de rodatges catalans. L'exposició és oberta i està instal·lada a la plaça dels Pins fins diumenge.

A continuació, va tenir lloc la rebuda de l'equip tècnic i artístic de la pel·lícula “Cançó per a tu”. Els actors Candela Serrat, Fèlix Herzog i Oriol Ruiz; Ivette Nadal, autora de la cançó central de la pel•lícula; el coproductor Pau Calpe, de Galápagos Media; i els coproductors de TVC, Oriol Sala-Patau i Creu Rodríguez, tots ells van arribar en un cotxe clàssic i van passar per la catifa vermella on els va rebre Antonio Barrero, director del Festival. També van ser-hi presents les autoritats locals, l'alcalde Pere Virgili; els membres de l'equip de Govern, Cèlia Treserres, Isabel Mondéjar, Teresa Ferré i Frederic Royuela; les regidores Laura Moya i Encarna Ramírez, i els regidors José Ibort, Toni Bernal, Josep Antoni Benedicto i Rafa Luna.

L'acte es va iniciar amb la introducció musical a càrrec de Joan Reig i Sergi Esteve. Els músics van interpretar un breu repertori de peces emblemàtiques de la Nova Cançó.

La presentació, que va ser a càrrec de Sònia Camí, va comptar també amb la intervenció de l’equip tècnic i artístic de la pel·lícula “Cançó per a tu” i va finalitzar amb les reivindicatives paraules d'Antonio Barrero, director del Festival, qui donava el tret de sortida al FIC-CAT 2018.

 

Pantalla Sitges

El segon dia de l'onzena edició del FIC-CAT va començar de la mà del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Gràcies a l'acord de col·laboració entre el Festival de Sitges i el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, per quart any consecutiu el FIC-CAT disposa de la secció pantalla Sitges, on es projecten diferents títols de ciència-ficció, terror i fantasia que han passat per Sitges. El conveni entre els dos festivals és una aposta clara per donar visibilitat al cinema fantàstic rodat en català i posar de manifest la importància que té aquest dins de l‟audiovisual català. Àngel Sala, director del Festival de Sitges, va tornar un any més a Roda de Berà per presentar la secció i per seguir de prop el desenvolupament del FIC-CAT.

La jornada va concloure amb la presentació i projecció del documental de Lastor Media “Petitet”, del director Carles Bosch. L'acte va comptar amb la presència del del productor Tono Folguera, del protagonista Joan Ximénez “Petitet”, del productor executiu, Joan Antoni Barjau, i del nét del 'Petitet', Àngel López.

Inauguració FIC-CAT
Inauguració FIC-CAT

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta