Més de 40 persones es formen per saber utilitzar el DEA.

En el cas d’una aturada cardíaca, el temps d’actuació és primordial, i amb aquesta premissa l’Ajuntament de Roda de Berà ha adquirit recentment 4 desfibril·ladors externs automàtics (DEA), que se sumen als 2 que ja tenia.

Actualment, a Roda de Berà hi ha 6 desfibril·ladors repartits en diferents edificis municipals: a l’Ajuntament, a les dependències de la Policia Local, a la Zona Esportiva Eixample Residencial, al Poliesportiu, al Camp de Futbol Municipal i un a Protecció Civil, el qual desplacen cada cop que fan un servei. Segons va comunicar la regidora de Sanitat, Isabel Mondéjar, dins del pressupost d’aquest any en curs hi ha la intenció d’adquirir-ne dos més que se situarien a la zona costanera.

L’ús del desfibril·lador no és difícil, però pot ser molt més efectiu i ràpid si es coneix bé el seu funcionament. Per aquest motiu l’Ajuntament ha ofert a treballadors i a entitats del municipi unes jornades explicatives per a la seva utilització.

Els cursos, subvencionats per l’Ajuntament i d’una durada aproximada de 4 hores cadascun, s’han dut a terme durant 4 dies: el 13 i el 20 de juny, adreçats a membres de la Policia Local; i els dies 28 i 29 de juny per a membres d’associacions i entitats. En total, més d’una quarantena de persones s’han format per saber utilitzar el DEA correctament en cas d’emergència.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta