L’Associació d’Amarradors del Port Berà va celebrar el passat dissabte, per tercer any consecutiu, la Diada Marinera en honor a la Verge del Carme.

Durant el matí els participants van celebrar una jornada de “vaixells oberts” a la població i van engalanar les seves embarcacions per tal que a les set de la tarda, quan es va donar inici a la cita, estiguessin preparades per celebrar la festivitat de la Verge del Carme seguint la tradició marinera. Va començar amb els bastoners de l’Agrupació de Cultura Popular del Vendrell l’Embarcada. Seguidament van llevar àncores i van navegar fins a l’alçada de l’Ermita de Berà on Mossèn Jaume Roig els hi estava esperant per beneir les embarcacions des de dalt del turó. I els mariners, en resposta, van fer una ofrena floral a la Verge de Berà, enguany més especial atès que es commemora el Tricentenari de la col·locació de la primera pedra del temple. En arribar de tornada al Port, el Ball de Diables de Roda de Berà va oferir un espectacle pirotècnic amb algunes de les seves figures. 

La cita va comptar amb la participació de l’alcalde, Pere Virgili; de les regidores Isabel Mondéjar i Teresa Ferré, i del regidor José Ibort.

Va finalitzar amb un sopar per a més d’un centenar de persones al restaurant Baluma del Port Esportiu.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta