Les obres finalitzaran abans que comenci la Festa Major, per al primer tram, i abans de l’inici del curs escolar, pel que fa al segon, i permetran millorar la seguretat i l’accés a l’escola dels alumnes d’El Cucurull.

El pressupost total dels dos trams de carrer és de 92.000 euros.

 Inici obres vorera carrer Joan Carles I
L'Alcalde, Pere Virgili, i el regidor d'Urbanisme, Manel González, aquest matí a peu d'obra, explicant a una vianant com avançarà el projecte. 
 

Durant aquest matí l’Ajuntament ha iniciat els treballs previs de les obres d’adequació de la vorera del carrer Joan Carles I, les quals s’iniciaran oficialment el proper divendres. Els treballs s’executaran en dos trams diferents, amb dos projectes i dues empreses adjudicatàries que treballaran alhora per tal d’accelerar les obres i que aquestes finalitzin abans que s’iniciï el curs escolar.

El regidor d’Urbanisme, Manel González, ha volgut aclarir el fet que les obres es duguin a terme durant els mesos de juliol i agost, “era necessari fer-les ara, durant el període de vacances dels escolars, tenint en compte que aquest carrer és la principal via de circulació dels alumnes que estudien a l’escola El Cucurull”, ha dit. 

El primer tram, comprés entre la cruïlla amb el carrer Marinada i el carrer Reina Sofia, de 216,41 m2, millorarà les condicions de trànsit dels vianants en el costat nord del carrer, el tram de vorera que queda al costat del Pavelló Municipal, de forma que puguin circular amb comoditat i seguretat.

S’adequarà la calçada on actualment no hi existeix vorera per crear un itinerari per als vianants, pensant, sobretot, en els alumnes de l’escola El Cucurull, i es demolirà la petita vorera adjacent a la tanca del poliesportiu, la qual, actualment no s’emprava degut a la seva estretor i als arbres, que dificultaven el pas.

Pel que fa al segon tram de vorera, el qual ocupa tot el frontal de l’escola El Cucurull, de 214,26 m2, permetrà facilitar les entrades i sortides dels alumnes del centre, amb una major seguretat. La vorera existent serà demolida i s’incrementarà l’amplada amb una nova vorera fins a 1,88 metres, amb els mateixos materials que l’existent. També s’ha previst arranjar alguns trams de calçada que actualment estan en mal estat de conservació i la implantació de diversos passos de vianants amb voreres rebaixades per eliminar barreres arquitectòniques.

Les obres del primer tram finalitzaran abans de l’inici de la Festa Major de Sant Bartomeu, amb un pressupost de 44.000 euros. Quant al segon tram de carrer, hauran finalitzat abans que comenci el curs escolar, amb un cost de 48.000 euros.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta