En un acte celebrat el passat divendres a Vespella de Gaià.

El Consell Comarcal del Tarragonès va lliurar el proppassat divendres a la tarda, en una gala celebrada al municipi de Vespella de Gaià, les distincions de mèrit de serveis distingits, uns guardons que s’atorguen a persones o entitats dels municipis de la comarca que s’hagin distingit en una continuada tasca cultural, científica, econòmica, social o urbanística.

Enguany la proposta presentada pel Ple de l’Ajuntament, feta per l’equip de Govern i ratificada a la sessió ordinària del mes de març, va ser la senyora Pepita Biosca Ollé, rodenca i emprenedora, qui durant tota la seva vida ha col·laborat en diversos àmbits de la cultura, de l’esport i de la dona a Roda de Berà.

Durant la gala es van lliurar una quinzena de distincions, atorgades pel Consell Comarcal a proposta dels diferents municipis. La cita va comptar amb la participació de l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, qui va presentar-la juntament amb l’actual president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid; de la regidora de Cultura, Teresa Ferré, i de nombrosos alcaldes i autoritats de la comarca, així com familiars i amics de les persones distingides.   

La proposta de l’Ajuntament

La “Pepita de Cal Secalló”, com és coneguda al municipi, ha estat sempre una defensora del paper protagonista de la dona a la nostra societat, una apassionada de l’esport i de la cultura, mare de família i empresària, però sobretot ha estat una rodenca orgullosa del seu poble d’adopció, una estima que la va portar a protagonitzar el pregó de la Festa Major de Sant Bartomeu l’any 1999.

La seva passió per l’esport la van convertir des de ben petita en campiona de ping-pong, i d’escacs a l’Orfeó Reusenc, passant més tard a convertir-se en mestra de tots els nois i noies que en volien aprendre. La seva lluita per promoure la igualtat de les dones en l’esport la va portar amb 56 anys a crear un equip de basquet femení a Roda de Berà, “Mebisa”, per donar resposta a totes les noies que volien practicar esport al municipi, i durant molts anys va ser també la seva entrenadora, recuperant els coneixements que havia adquirit com a jugadora quan vivia a Reus.

Com a dona emprenedora ha dedicat la seva vida al negoci familiar de queviures i sabates, “El Corte Inglés de Roda”, com se’l coneixia, i a cuidar de les seves dues filles.

Com a defensora del paper de la dona a la societat va cofundar el primer Grup de Dones de Roda de Berà, fomentant la participació de les dones organitzant sortides i activitats socials i culturals, i implicant-s’hi durant molts anys en la junta com a tresorera de l’entitat. Sempre ha estat disposada a ajudar als demés i a emprendre nous reptes, aprenent a dibuixar, a fer servir un ordinador a l’Escola d’Adults, o bé col·laborant amb un espai setmanal a Roda de Berà Ràdio.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta