Els actes organitzats per les regidories de Festes i de Cultura amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya es van iniciar a les dotze del migdia amb l’ofrena floral al que fou el 122è President de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià, a la plaça que porta el seu nom. En primer lloc va ser l’alcalde Pere Virgili l’encarregat de fer l’ofrena, en representació del Consistori i acompanyat per regidors i regidores de la corporació. Seguidament, Cèlia Treserres, primera tinent d’alcalde, va col·locar el ram del grup de Convergència i Unió als peus del monòlit; seguida pel PSC, amb el regidor Josep Antoni Benedicto i Jessica Moya, presidenta de l’executiva local; i per Encarna Ramírez, regidora d’ICV-EUiA, amb companys i companyes del partit. Aquest acte tan simbòlic també va comptar amb la participació de l’entitat ANC i de la secció local d’ERC, el president de la qual, Llorenç Miró, va llegir la “carta consensuada dels exiliats i presos polítics”.

La celebració va continuar a partir de dos quarts de vuit de la tarda a la plaça de la Sardana amb el reeixit concurs de llançament de pinyol d’oliva. Una trentena de participants de diferents edats es van disputar ser els millors llançadors, tot i que res hi van poder fer contra els guanyadors, veritables professionals d’aquesta divertida modalitat. Toni Casas, un veterà, es va alçar amb el trofeu de campió, amb una distància de 14,6 metres. Aurelio Guerra, guanyador de la passada edició, va ser el segon, amb 14,2 metres, i Esteban Ochando, va ser el tercer classificat, amb un llançament de 14,1 metres.

En acabar el concurs es va iniciar una multitudinària botifarrada cuinada per membres de la Penya Blaugrana de Roda de Berà i servida per l’Alcalde, regidores de l’equip de Govern i per voluntàries; a més d’unes postres molt especials, una coca gegant amb els colors de la Senyera, tot plegat amenitzat per la música en directe de Marc Oriol.

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta