Roda de Berà va celebrar el proppassat cap de setmana la seva Festa Major Petita. Ni la pluja ni el mal temps van aconseguir que els actes principals de la festa en honor a Sant Ecce Homo deixessin de lluir.

Els actes festius es van iniciar dissabte al matí amb els inflables per als infants a la plaça de la Sardana i el reeixit campionat de Bitlles, a la plaça dels Pins. Un total de quinze equips de tres persones es van disputar el primer lloc i el desitjat pernil de premi. Després de tres rondes diferents i un desempat per escollir el segon i tercer classificats, l’equip format per Manel, Dani i Juanjo van ser, amb cinc bitlles, els guanyadors indiscutibles del campionat, emportant-se, a més a més del pernil, dos fuets.

A partir de dos quarts de set de la tarda, l’associació de veïns Costa Daurada-Berà va organitzar una Festa Mediterrània, amb la participación de dos grups de versions, el grup flamenc “Con duende i compás” i l’actuació de Julio Lobos. La festa també va comptar amb la preparació de carn a la brasa, fritura de peix i servei de bar.

El Ball de Diables de Roda de Berà va posar de nou el toc de llum i foc a la festa, amb el Correfoc, a partir de les vuit del vespre. L’espectacle pirotècnic es va iniciar a la plaça dels Pins i va continuar pel carrer Nou i avinguda Sant Jordi fins culminar a la plaça Catalunya amb un petit castell de focs.

La representació al Casino Municipal de l’obra “Les noies del calendari”, de Tim Firth, dirigida per Pilar Pla, i a càrrec del Grup “Acte Quatre”, va posar punt i final a la jornada de dissabte.

El paraigües va ser el protagonista omnipresent ahir diumenge. Tanmateix, tot i la pluja, la crida feta per l’Ajuntament per buscar pagesets i pagesetes per participar al seguici de l’Ecce Homo cap a l’església va funcionar i més d’una quinzena d’infants van participar-hi, sortint al carrer vestits com ho feia la pagesia catalana. El seguici va comptar també amb la participació dels gegants petits de Les Monges Associació Cultural, Rodus i Berània, amb el grup musical Rodarboç, amb els Aixarts del Vendrell, i amb els Bastoners de Banyeres i el Ball de Diables de Roda de Berà els qui es van afegir més tard.

En finalitzar l’ofici solemne, durant el qual el mossèn Jaume Roig va beneir els fruits de la terra, tots els participants es van dirigir en seguici cap a l’avinguda Fèlix Martorell, on es va inaugurar l’estàtua en honor al que fou Alcalde de Roda de Berà entre els anys 1969 i 1987.

La tradicional paella popular va reunir al Pavelló Municipal més de quatre-centes persones. Preparada un any més per l’Arguiñano i els seus “pintxes” de cuina, amb 80 quilos d’arròs, 50 quilos de gambes, 50 quilos de costelles i 50 quilos de sípia, el resultat va ser molt elogiat per tots i van ser molts els que van repetir plat i fins i tot van omplir carmanyoles per emportar-s’hi a casa.

L’alcalde, Pere Virgili, i la regidora de Festes, Isabel Mondéjar, van sortir a l’escenari per tal de felicitar al cuiner i als seus ajudants, voluntaris de l’Ajuntament, donant-les-hi les gràcies, i van lliurar un obsequi als dos infants que van dissenyar les portades dels programes de Festa Major Petita, Maria Trillas, de tercer curs de l’escola El Cucurull, qui va sortir a recollir-lo; i Abrar, de primer curs de l’escola Salvador Espriu.

Per posar punt i final a la festa, l’associació juvenil Roda Jove va organitzar un any més el joc del quinto. Enguany, els joves van decidir que la meitat de tot el recaptat seria donat al Punt de Distribució d’Aliments, i, en finalitzar els cinc jocs preparats, van fer la donació de 540 euros, els quals seran emprats per ajudar a les famílies de Roda de Berà que més ho necessiten.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta