El nombre de fets coneguts van augmentar en un 42,6% però també les detencions efectuades, en un 24,1%.

Aquest migdia la sala de reunions de l’Ajuntament ha acollit la celebració de la Junta Local de Seguretat, la qual ha estat presidida pel delegat del Govern de la Generalitat, Òscar Peris, juntament amb l’alcalde, Pere Virgili.

Ha comptat amb la participació i la presència d’autoritats locals i policials, de Joan Carles de la Monja, director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat; de Begoña Curto, sotsdirectora de Coordinació de la Policia Local de Catalunya; de Frederic Royuela, regidor de Governació de l’Ajuntament de Roda de Berà; de Vicenç Lleonart, inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès; de Joan Pie, cap de la Policia Local de Roda de Berà; de Ramón Franqués, inspector sotscap de l’ABP del Tarragonès; de Juan Antonio Sepúlveda, sergent de la Guàrdia Civil del Vendrell; de Jacinto Tarín, capità en cap de la Companyia de Salou de la Guàrdia Civil; de Juan Ignacio Pardo, president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà; i d’Isabel Bobet, secretària de l’Ajuntament.

En primer lloc, els membres de la taula han procedit a aprovar l’acta de la sessió anterior, la qual va tenir lloc el 23 de setembre de 2015, sota la presidència de Jordi Jané, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Seguidament han efectuat un resum de la darrera anualitat, compresa entre l’1 de juliol de 2015 i el 30 de juny de 2016, així com una valoració de la temporada d’estiu. També han fet un balanç positiu de les actuacions conjuntes dutes a terme pels cossos de seguretat amb competències a l’àmbit municipal, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Local.

Durant la última anualitat, fins el 30 de juny de 2016, el nombre de delictes es van incrementar respecte el període anterior en un 42,6%, però també ho van fer el total de detencions efectuades, en un 24,1%. De l’increment dels fets coneguts destaca per sobre de la resta els delictes contra el patrimoni, els quals s’han vist incrementats en un 51,7%, passant dels 458 durant el període anterior als 695 registrats durant l’actual. Per contrapartida els delictes contra les persones disminueixen en un 13%.

Els robatoris amb força a domicilis també s’han vist incrementats, suposant el 31,9% del total de les infraccions penals contra el patrimoni. Tanmateix, destaca la rapidesa en la resolució dels casos gràcies a la col·laboració de tots els cossos policials.

En relació a la seguretat viària, els indicadors presentats han estat positius, i dels 77 accidents registrats, tan sols 9 van ser amb ferits lleus i cap víctima mortal. Els delictes contra la seguretat viària van augmentar en un 13,3%, i quasi a la meitat d’ells, el 47,1%, la causa va ser per conduir sense haver obtingut mai el permís de conduir. Conduir sota els efectes de l’alcohol es troba en segona posició, amb el 29,4% dels casos.

Quan a les denúncies de trànsit, van augmentar un 7,4%, arribant a les 659 denúncies. D’elles, el major increment es va donar en les denúncies per sobrepassar la velocitat permesa, suposant el 85,4% del total.

Finalment els membres de la Junta Local de Seguretat han analitzat l’actual amenaça terrorista i han estudiat la possibilitat de dur a terme durant els mesos d’octubre i novembre inspeccions conjuntes amb el cos de Mossos d’Esquadra a la via pública i als establiments sobre tolerància al consum de substàncies, queixes veïnals o actes incívics. El projecte també contempla la detecció de mancances en els habitatges que han patit algun robatori, conjuntament amb els seus propietaris, per tal d’aconseguir tenir habitatges més segurs. A Roda de Berà aquesta iniciativa es durà a terme mitjançant el projecte de participació ciutadana posat en marxa per l’equip de Govern.

En finalitzar la reunió, Òscar Peris s’ha mostrat satisfet per les dades presentades durant la Junta Local de Seguretat, destacant que “s’han resolt fenòmens que ens preocupaven com és el cas del “top manta” i la venda de productes falsificats, per al qual es van dur a terme conjuntament dues operacions policials el passat estiu que es van saldar amb resultats positius”. Quan a l’increment dels delictes ha assegurat que “veníem de dades molt bones durant els últims anys, però el problema ja està detectat i els cossos policials ja estan treballant per trobar una solució definitiva, sobre tot respecte a l’increment dels robatoris en vivendes buides, segones residències que durant l’hivern pateixen petits robatoris en trobar-se buides, així com davant les ocupacions irregulars d’habitatges”, ha dit Peris.

De la mateixa manera, l’alcalde Pere Virgili s’ha mostrat positiu i optimista davant els indicadors presentats. “Hi ha més delictes, però són més lleus en comparació a altres anys. Veiem com la ciutadania està més conscienciada i cada cop denuncia més, motiu pel qual el total s’ha vist incrementat”. El creixement dels delictes prové d’un mateix grup, un problema que ja ha estat identificat pels cossos policials i sobre el qual Mossos d’Esquadra i Policia Local estan treballant”, ha assegurat l’Alcalde. Finalment, Pere Virgili, ha assegurat que desitja que la comissaria de Mossos d’Esquadra que ha d’anar ubicada a Torredembarra, per la seva proximitat, pugui ser una realitat aviat.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta