Tots els participants van rebre una samarreta commemorativa i una bossa amb obsequis de la campanya.

Fins demà, 22 de setembre, amb el lema “Mobilitat intel·ligent. Economia potent”, se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables, a més de reforçar el potencial de la mobilitat intel·ligent a l’hora de contribuir al desenvolupament econòmic. Seguint aquesta premissa, les regidories de Medi Ambient i d’Esports de l'Ajuntament de Roda de Berà van organitzar el passat cap de setmana dues activitats saludables i sostenibles, una caminada i una pedalada popular.

Dissabte va tenir lloc la ja tradicional caminada saludable pel terme municipal. Els participants van caminar durant prop de quatre hores fent la ruta número cinc de les rutes verdes de Roda de Berà, l’anomenada de “La Serra Llarga”, i d’una distància de 9 quilòmetres. La sortida va tenir lloc a la plaça de la Sardana, a les 9 del matí, i va comptar amb les explicacions de l’arxiver municipal Ricard Benimeli.

Per altra banda, diumenge, durant tot el matí, va es va celebrar la cinquena edició de la pedalada popular de Roda de Berà, amb la participació de 120 ciclistes. Va ser un passeig d’uns 12 quilòmetres pel terme municipal apte per a tots els públics, atès que són moltes les famílies amb infants que hi participen cada any.
La concentració es va iniciar a dos quarts de deu del matí a la plaça de l’Ajuntament on, una hora després, es va donar el tret de sortida.

En aquest cas, si s’haguessin realitzat els mateixos desplaçaments triant el cotxe s’haurien emès 72 grams de partícules contaminants i un total de 864 grams d’òxids de nitrogen. Tot aquest aire no contaminat és aire net que el centenar de participants van regalar gràcies a triar un mitjà de transport saludable i sostenible com és la bicicleta.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta