Els alcaldes que conformen el Pacte de Berà es van reunir ahir dijous, 13 de setembre, a la tarda per celebrar el seu primer èxit. Ho van fer al mateix lloc on ara fa quatre anys es va formalitzar l’inici del pacte, al restaurant La Bota de Roda de Berà, després d’assolir el principal dels seus objectius fins el moment, el desviament dels vehicles pesats cap a l’AP-7 per alliberar l’N-340 al seu pas pels municipis de la demarcació, amb la voluntat de reduir la sinistralitat d’aquesta carretera, en la qual enguany ja han perdut la vida onze persones. I és que segons ha assegurat l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, les dades oficials xifren en 2.000 els camions que han deixat de circular per l’N-340.

Després de la reunió, en una atenció als mitjans de comunicació, van valorar positivament les mesures del Ministeri de Foment i es va fer un agraïment a totes les persones que ho han fet possible, especialment a les altres administracions, la de l’Estat i la de la Generalitat de Catalunya, així com la implicació de totes les administracions així com dels ciutadans i ciutadanes que van sortir al carrer per participar en les mobilitzacions convocades.

Això, però, no suposarà la disolució d’aquest grup de treball que continuarà lluitant per assolir nous objectius en el futur, “anirem veient els petits inconvenients, com evolucionen les mesures durant els propers mesos, valorarem i actuarem en conseqüència”, ha dit l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer. 

Amb una visió a més llarg termini, es continuarà treballant conjuntament en el marc del Pacte de Berà, que ha aconseguit que persones de diferents partits polítics hagin pogut arribar a un consens i aconseguir resultats importants en quatre anys de treball. A l’espera de les decisions que es prenguin quan finalitzi la concessió de l’AP-7, s’insistirà en la prolongació de l’autovia A-7. Sobre aquest tercer punt, l’alcalde del Vendrell va declarar que la proposta del Pacte de Berà és que el traçat de la continuïtat de l’autovia A-7 cap al Penedès vagi en paral·lel a l’autopista AP-7 per no haver de trinxar més el territori.

Pel que fa a la valoració sobre les mesures que s’han aplicat, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, va destacar que, a part de millorar la mobilitat entre les nostres localitats, el més important és la reducció de la sinistralitat. En aquest sentit, Alonso va recordar que aquest any 2018 l’N-340 ha sumat 11 víctimes mortals i, de moment, des de l’aplicació de les restriccions de pas de vehicles pesants, el passat 2 de setembre, no n’hi ha hagut cap més. També va posar de relleu que per l’N-340 ara deixen de circular diàriament uns 2.000 camions, els quals s’han traslladat cap a l’AP-7.  Tot i la satisfacció mostrada pel Pacte de Berà, també es va donar un missatge en el sentit que l’N-340 no està solucionada. Sobre aquesta qüestió, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, va voler assenyalar que en aquests moments hi ha sobre la taula dos punts molt sensibles com són l’accés al peatge d’Altafulla-Torredembarra i l’enllaç de Vilafranca sud, on es produeix una gran afluència de camions amb origen i destinació a l’autopista. Com a presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, va posar èmfasi en la localització geoestratègica del territori, que és frontera entre les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona i que comparteix uns interessos comuns. Per això, cal mantenir unit el Pacte de Berà i aconseguir consensos, deixant de banda les diferències entre partits politics tal com s’ha fet fins ara, per continuar treballant en la reivindicació d’una millora de les infraestructures i per al benestar de les persones.

Entre els Alcaldes, es trobava Pere Virgili, acompanyat per Pere Compte, ex-alcalde de Roda de Berà, qui es va implicar molt durant el seu mandat per trobar una solució davant la problemàtica i la sinistralitat d’aquesta carretera, i va ser un dels impulsors del Pacte de Berà.

A més dels esmentats, la reunió també va comptar amb la participació dels alcaldes i alcaldesses dels municipis de Creixell, Calafell, Cunit, l’Arboç, Castellet i la Gornal, Bellvei i Santa Margarida i els Monjos.

 Reunió Pacte de Berà
 Reunió Pacte de Berà

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta