Fins el 23 de setembre se celebrarà arreu de Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat amb el lema “Combina i mou-te” per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

Tots els participants rebran una samarreta commemorativa de regal. 

L’Ajuntament de Roda de Berà s’ha adherit un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat i ho fa, com ja és tradició, amb una caminada saludable pel terme municipal i la reeixida pedalada popular, enguany en la seva setena edició. 

Dissabte, 22 de setembre, Dia Mundial sense cotxe, tindrà lloc la caminada saludable. A partir de les 9 del matí totes les persones que hi vulguin participar, sense que sigui necessari inscriure’s prèviament, es trobaran a la plaça de la Sardana per dur a terme una caminada d’aproximadament quatre hores, amb aturades. La distància a recórrer serà de 8,5 quilòmetres, seguint la ruta número 4 de les rutes verdes rodenques, la que arriba fins el Pi Solitari. Es recomana portar esmorzar, aigua i calçat adequat de muntanya.

La pedalada popular arribarà diumenge, una cita que ha tingut una gran acceptació a les passades edicions i ha comptat amb la participació de fins a dos-cents ciclistes.

La concentració serà davant de l’Ajuntament a partir de les 9.30 hores. El recorregut, de 12 quilòmetres, és un itinerari senzill adreçat als infants majors de set anys i als seus pares i mares. 

Els participants s’han d’inscriure abans del dissabte 22 a les 23:59h a l’enllaç que hi ha disponible al web de l’Ajuntament (http://web.rodadebera.cat/agenda/activitats-permanents/1693-setmana-de-la-mobilitat) Serà obligatori l’ús del casc. 

 

“Combina i mou-te”

Els objectius principals de la Setmana Europea de la Mobilitat són sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats; impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics; potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat; i reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat.

Setmana de la Mobilitat

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta