S’han repartit avui, amb una paradeta d’informació mediambiental que la regidoria ha muntat a la platja Llarga.

També es podran recollir a les casetes de Creu Roja i a les oficines de Turisme.

La regidoria de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament ha fet 2.000 cendrers de platja que repartirà entre tots els usuaris. Es tracta d’un petit recipient de plàstic amb tapa que permet guardar les burilles per tal de llençar-les més tard a les escombraries, després de la jornada de platja.

Una part s’han repartit aquest matí a l’estand d’informació mediambiental que el departament ha muntat a la platja Llarga, a la zona verda entre el Xiri Oasis Park i el restaurant el Torreón. Tanmateix, per a qui no s’hagi pogut apropar, també es distribuiran a les casetes de Creu Roja de les platges i a les oficines de Turisme.

L’Ajuntament vol evitar així que les burilles siguin llençades a la sorra i conscienciar als veïns i als usuaris de les platges que és necessària la col·laboració ciutadana per mantenir netes les platges.

Les burilles a la sorra són un dels principals residus que es generen diàriament a les platges, unes restes que estan formades per acetat de cel·lulosa, un derivat del petroli, no biodegradable molt contaminant. Poden trigar dècades en ser degradades en el medi ambient i durant tot aquest temps van alliberant les substàncies que han retingut durant la combustió del cigarret. A això cal afegir l’impacte visual que generen en ser un dels residus més abundants a les platges.

Segons els estudis realitzats, una sola burilla de cigarreta contamina 8 litres d'aigua de mar i els seus components són una amenaça pels ecosistemes marins.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta