El Ple de l’Ajuntament, a instàncies d’una proposta presentada per l’equip de Govern de Convergència i Unió, va aprovar per unanimitat, en la sessió ordinària del passat dijous a la tarda, sol·licitar la creació d’una entrada i d’una sortida de l’autopista AP-7 entre els municipis de Roda de Berà i Creixell.

Actualment la carretera discorre de forma transversal pel municipi però no existeix cap accés directe proper, fet que provoca que els veïns d’ambdues localitats, així com els visitants i els vilatans d’altres municipis propers hagin de desplaçar-s’hi al Vendrell o a Torredembarra, “congestionant encara més la ja sobresaturada N-340, la sortida de Coma-ruga i el seu enllaç amb la rotonda de l’autopista Pau Casals”, subscriu la moció.

A més a més, asseguren, la mancança d’un accés entre Roda de Berà i Creixell, “influeix negativament en els estudis de viabilitat per a les noves empreses que volen instal·lar-se al polígon industrial rodenc, i provoca grans inconvenients logístics a les empreses que ja hi estan ubicades”. Un accés directe a l’AP-7 ajudaria a tenir una major qualitat i seguretat en la xarxa viària i facilitaria les connexions amb altres vies com l’AP-2 i la C-32.

Per aquests motius el grup municipal de Convergència i Unió va proposar al Ple de l’Ajuntament demanar al Ministeri de Foment engegar un estudi per a la creació d’una sortida a l’autopista, a l’alçada dels esmentats municipis, i que pugui donar servei als habitants de Roda de Berà i Creixell, al gran nombre de turistes que visiten la zona, així com a les empreses que es desplacen diàriament al polígon industrial.

Per altra banda, el Ple va demanar a la concessionària Abertis que alliberi els peatges, i comunicarà l’acord al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, a la subdelegació del Govern Central a Tarragona i al Ministeri de Foment, així com a l’empresa concessionària.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta