L’Ajuntament va renovar una temporada més aquest important distintiu per ambdues platges, les quals compten amb el guardó des de l’any 1999 i 2005, respectivament.

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i la regidora de Platges, Isabel Mondéjar, han hissat aquest migdia les Banderes Blaves aconseguides de nou per a les platges Llarga i Costa Daurada per la seva qualitat. Han estat acompanyats per les edils i el regidor de l’equip de Govern, Cèlia Treserres, Teresa Ferré i Manel González; i pels regidors José Ibort, Toni Bernal i Joan Enric Vidal.

L’acte d’hissada ha comptat també amb la presència de membres dels departaments de Platges, de Medi Ambient, de Turisme i de Serveis, de treballadors de la brigada municipal, del sotsinspector i del sergent del cos de la Policia Local, així com dels professionals de l’equip de Creu Roja que presten servei a les platges de Roda de Berà.

La Bandera Blava, atorgada per l’Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor a les millors platges, celebra enguany el seu 30è aniversari. Suposa un reconeixement a la qualitat, a l’excel·lència i a la gran tasca efectuada per l’Ajuntament. Aquest guardó, reconegut a nivell internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental, així mateix exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

Els requisits per obtenir el distintiu de bandera blava són sempre molt estrictes i les platges Llarga i Costa Daurada compleixen tots els criteris de la normativa vigent. El nivell de qualitat de l’aigua ha de ser excel·lent, la neteja de la sorra, l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda ha de ser l’adequada, s’han de portar a terme plans d’educació ambiental i informació sobre els ecosistemes i les àrees sensibles de la costa, com és el cas de l’ecosistema dunar ‘Els Madalers’ a Roda de Berà, una correcta gestió ambiental, i garantir una seguretat i uns serveis òptims.

Totes les platges de Roda de Berà, a més a més, gaudeixen dels distintius ISO 14001 de gestió ambiental, i de l’europeu EMAS.

Servei de vigilància, salvament i socorrisme

Les tasques de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Roda de Berà és efectuat per un equip format per 14 professionals de Creu Roja, tant a la sorra com a l’aigua, dins la qual es considera zona de bany durant l’època estival. Porten a terme serveis vinculats a les activitats de platja, com l’ajuda als discapacitats, l’ajuda a nens perduts amb el lliurament de polseres identificatives, i l’ajuda a persones amb mobilitat reduïda a través de la cadira amfíbia, que els permet gaudir del bany còmodament. Enguany, com a novetat, a les dues cadires amfíbies disponibles se suma una tercera.

Per tal de cobrir totes les platges es distribueixen tres casetes de socorrisme i primeres cures a les platges Llarga, Costa Daurada i Punta d’en Guineu; dues torres altes a la platja Llarga, límit amb Creixell; i a la platja Costa Daurada, a prop del Port; i dues casetes-torre elevades amb habitació per a cures a la platja de la Pelliseta i a la platja Llarga.

L’equip de Creu Roja disposa dels recursos materials necessaris per portar a terme la seva tasca, entre ells una ambulància de suport vital bàsic equipada amb tot l’imprescindible per realitzar accions de trasllat i evacuació dels usuaris de les platges si fos necessari després d’un salvament; quatre desfibril·ladors portàtils, les tres cadires amfíbies ubicades als llocs centrals de socors de les platges Llarga, Costa Daurada i la Pelliseta, una moto aquàtica de rescat, dues embarcacions i un kayak.

Creu Roja ofereix el servei de vigilància, control i primeres cures amb un horari ampliat des de l’any passat, oferint una hora més de servei, de dilluns a diumenge de 10 del matí a 7 de la tarda, de forma ininterrompuda a totes les platges, fins el proper 11 de setembre.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta