S’inaugurarà la reforma dels carrers Sant Salvador i Berà, la passarel·la de vianants del Parc dels Llimoners, i l’adequació de l’espai de lleure dels Horts del Gassó.

El delegat del Govern de la Generalitat, Òscar Peris, i l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, acompanyats pels membres de l’equip de Govern i regidors de l’oposició, per altres autoritats convidades, per membres d’associacions i entitats locals i per tots aquells rodencs i rodenques que s’hi vulguin sumar a l’esdeveniment, inauguraran el proper dissabte, a partir de les 12 del migdia, els últims tres grans projectes promoguts per l’Ajuntament.

L’acte s’iniciarà al carrer Sant Salvador cruïlla amb el carrer Berà per tal d’inaugurar la seva millora, inclosa al Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat. Seguidament es dirigiran a peu cap a la passarel·la per a vianants del Parc dels Llimoners, la qual es va obrir al pas el 22 de gener d’aquest any, unint, per sobre del torrent de Cal Setró, el nucli urbà amb la zona on s’ubiquen els equipaments educatius i mèdic. Els treballs van ser executats per Bigas Grup S.L.U. per un valor total de 348.800,38 euros, i unes millores econòmiques de mes de 100.000 euros, subvencionats pel PUOSC de 2012.

El primer objectiu del projecte d’arranjament d’ambdós carrers era el d’adequar el disseny del carrer Sant Salvador i el del seu creuament amb el carrer Berà per dotar-lo d’un ús més enfocat al trànsit de vianants, amb motiu de la construcció de l’esmentada passarel·la per a vianants, i complementar i reforçar, així, l’itinerari per a vianants que connecta el casc antic amb aquesta zona d’equipaments. Per altra banda, i de forma complementària s’ha ampliat també la vorera del carrer Berà en el tram més proper a la cruïlla. Cal destacar, a més, que amb les obres es va descobrir que la xarxa de subministrament d’aigua potable era molt antiga, fet pel qual es va modernitzar i, aprofitant els treballs, es van efectuar diverses adaptacions dels serveis existents.

L’acte d’inauguració finalitzarà a l’espai de lleure dels Horts del Gassó. L’àrea de titularitat municipal, la qual antigament havia estat destinada a horts i corrals de bestiar, ha estat arranjada per la Brigada Municipal i reconvertida en una zona d’esbarjo i lleure.

Els treballs, executats íntegrament pels treballadors municipals en dos fases diferents, han transformat aquesta zona, que des de feia anys estava abandonada i sense cap ús, en una àrea equipada amb barbacoes, taules i jocs infantils. La zona d’esbarjo compta amb una superfície de prop de 1.000 metres quadrats, a dos nivells diferents, amb taules d’obra i taules de tipus picnic; una zona de foc, amb una superfície de 50 metres quadrats, cinc barbacoes i quatre piques de rentat amb aigua potable; un magatzem, una zona de jocs infantils, i lavabos públics.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta